Jane Zhang bezoekt BTV-ieventje in Beijing

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2010 door Tycho

jane-zhang-1

Het Chinese popzangeresje Jane Zhang (Zhang Liangying) bezocht een gala-ieventje van televisiezender BTV in Beijing. Jane Zhang werd wereldberoemd in China door haar optreden in de 2005-editie van ‘Super Girl’, een variant van het Americaanse Idols.

jane-zhang-2

Sindsdien nam Jane vier albums op: The One uit 2006, Update uit 2007, Jane@Music uit 2009 en Believe in Jane uit 2010. Jane zingt ballades, pop, R&B en Jazz. Voorlopig hoogtepunt uit haar carrière was een optreden bij de Oprah Winfrey Show op 11 mei 2009. Dit jaar won de fervent vegatarische Jane de prijs voor ‘Asia’s Sexiest Vegetarian woman’.

jane-zhang-3

Jane werd op 11 oktober 1986 geboren in Chengdu in de provincie Sichuan. Haar vader was monteur bij een transportbedrijf, haar moeder was winkeljuf. Jane’s ouders scheidden toen zij dertien was, twee jaar later overleed haar vader.

Om wat bij te verdienen ging Jane zingen in een lokale kroeg met haar oom op de piano. Tijdens haar studie Engels aan de Sichuan University deed ze auditie voor Supergirl, ze werd derde met 1.3 miljoen stemmen. Kort daarna kreeg ze haar eerste platencontract en stopte ze met studeren.

jane-zhang-4

Jane Zhang is een ‘traditioneel’ Chinese schone met een mooi gezichtje en lang haar. Dit in teegstelling tot de teeg zo populaire ‘boys-look’ waar meisjes zoveel mogelijk op een jongetje proberen te lijken. Een zeer zorgelijke ontwikkeling, gelukkig biedt Jane een lichtje hoop.

2 Reacties op “Jane Zhang bezoekt BTV-ieventje in Beijing”

  1. Jos:

    boys-look… Tja heb daar 2 weken geleden ook weer wat van meegekregen. Jammer, jammer, jammer….. Kan er geen wetsvoorstel worden ingediend om dit te verbieden?

  2. JC:

    …er is iets met haar borstjes, maar wat…?