Kleine Baas zit Acht Uur vast in Cementpijp in China

Gepubliceerd op zaterdag 10 juli 2010 door Tycho

vast-in-cementpijp-china-0

Een kleine baas van zeven viel tijdens het spelen op een bouwplaats in Nantong in de provincie Jiangsu in een cementpijp van vijftien meter diep met een diameter van slechts dertig centimeter. Bouwvakkers gebruiken de pijp voor de aanvoer van cement. Vrienden van de kleine waarschuwden d’autoriteiten die meteen een enorme reddingsactie in de gang zetten. Links op de plaat met de armen naar de hemel de wanhopige vader van het jong.

vast-in-cementpijp-china-1

Het bleek onmogelijk om de kleine baas uit de pijp te trekken zoals hij er in was gevallen, de enige oplossing was de pijp geheel uit te graven, met het baasje bij. Links twee kranen die voorzichtig een gat graven naast de pijp, een gedeelte van de pijp van het midden naar links, rechts de plek waar de cement had moeten komen, men werkte aan de fundamenten van een groot gebouw.

vast-in-cementpijp-china-2

vast-in-cementpijp-china-3

Meer dan 300 bouwvakkers en reddingswerkers hielpen bij het uitgraven van de cementpijp, het werk ging langzaam, de kranen konden niet te dichtbij komen, het risico om het jong te beschadigen was groot. De bouwvakker in het midden trok zijn broek uit.

vast-in-cementpijp-china-4

Na zeven uren kregen de redders de pijp deel bij deel boven water, op de plaat zagen zij een deel doormidden, pijpdelen om zo dichter bij de kleine baas te kunnen komen, op zijn plekje heelmaal onderin.

vast-in-cementpijp-china-5

Na acht uur was het voor mekaar, het baasje kon uit zijn pijp, het koppie net iets onder het midden van de plaat. Reddingswerkers juichen, papa vast blij. De kleine is met enige botbreuken opgenomen in een lokaal ziekenhuis maar maakt het verder best.

Comments are closed.