Koks springen Touwtje in Beijing

Gepubliceerd op zaterdag 10 september 2011 door Tycho

a-touw-beijing-1

Paswasik met mijn fiets onderweg van hier naar daar. Het was rond het uur 1700 en langs de straat stond het voltallig personeel van een restaurant touwtje te springen. Het plaatje is niet heel ongewoon, heel veel restaurants en ook winkels laten hun werknemers voor de drukke uren even buiten. De baas houdt een peppraatje en de werknemers doen oefeningen. Meest strek en rek-werk, een touw zag ik niet eerder. Personeel nam de zaak serieus, er werd flink gesprongen en hard gelachen als de springer door het touw werd geraakt.

a-touw-beijing-2

Twee koks roken een cigaretje.

a-touw-beijing-3

Niet iedereen deed mee. Deze bedienmeisjes sloten zich af van het touwtjespringen en zaten een beetje koel te doen in een hoekje.

a-touw-beijing-4

Het touw. De in het zwart geklede wezentjes zijn bedien-opzichters, verantwoordelijk voor een x-aantal tafels. Het laagste soort zijn de bedienmeisjes in de witte overhemdjes op de plaat hierboven, die mogen alleen schalen van de keuken naar een tafel brengen, de zwarten zetten het voer vervolgens op de tafel neer.

a-touw-beijing-5

De manager is een keurige rode jurk. De kok lijkt een oogje op haar te hebben, dien oude snoeppert…

a-touw-beijing-6

Meisje geraakt door het touw, gaf jiemand anders de schuld, slechte verliezer.

a-touw-beijing-7

Hilariteit.

a-touw-beijing-8

Wel, toen was het tijd de plaat te poetsen. Het restarant overigens is een uitstekende Sichuanees met geweldige keihete vis in rode pepers.

Comments are closed.