Kolenbaas uit China Betaalt Maaltijd met 200.000 Briefjes van Eén

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2010 door Tycho

kolenbaas-china-3

Een rijke eigenaar van een kolenmijn in de provincie Shanxi organiseerde een week her een groot feestmaal voor zijn verjaardag in een hotel in de stad Xi’an. De kolenbaas was niet tevreden over de kwaliteit van het voer, hij weigerde de rekening van 200.000 yuan (20.000 euro) te betalen en vetrok met zijn vrienden naar elders.

De hotel-eigenaar liet het er niet bij zitten en schakelde de politie in die de kolenbaas van zijn bed lichtte. Na een goed gesprek op het bureau besloot de kolenbaas toch maar te dokken, in 200.000 briefjes van eén. Op de bovenste plaat de stapel geld, en op de tafel ligt nog wat, in de lobby van het hotel. De kolenbaas op de achtergrond op een stoel.

kolenbaas-china-1

Iets eerder. De kolenbaas staat rechts. Links twee auto’s met de kofferbakken vol geld. De linker een BMW uit de 5-serie, rechts een Benz uit de S-klasse.

kolenbaas-china-2

De kolenbaas stort de eentjes op de vloer.

kolenbaas-china-4

Hotelklerken tellen.

kolenbaas-china-5

In China duurt geld tellen een eeuwigheid. Eerst gaat een stapel billiëtten door de machine, dan telt iemand met de hand, dan weer door de machine en dan telt nog eens iemand anders met de hand. De machine geeft ook aan of een billiët vals is.

kolenbaas-china-6

Klerken buigen zich over het geld op de tafel. Het lijkt netjes in stapels van dezelfde hoeveelheid maar dat bleek snel anders: de kolenbaas had gezorgd voor een ander bedrag in ieder pak.

kolenbaas-china-7

Koning, keizer en admiraal. Kolenbaas leest een magazijn wijl de klerken zijn geld tellen. De twee koude heren achter werken voor de kolenbaas.

kolenbaas-china-8

De kolenbaas lijkt moe van het wachten en zijn manschappen zitten. Uiteindelijk kostte het de klerket drie en een half uur om alles te tellen, het klopte tot de laatste cent.

kolenbaas-china-9

Een reactie op “Kolenbaas uit China Betaalt Maaltijd met 200.000 Briefjes van Eén”

  1. Sjanghigh:

    Hij is weer leuk!