Kong Wei heet op de Plaat met een Ford Mondeo

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2009 door Tycho

kong_wei_1

Het Chinese sterretje Kong Wei deed een heftige fotoshoot met de nieuwe Ford Mondeo. Het merk, dat alleen in China nog enige groei ziet, hoopt met de gewaagde platen een jonger publiek te trekken.

Maar gezien de reacties in het toch oh zo brave land lijkt Ford zichzelf in de voet te hebben geschoten.

kong_wei_2

De eigenlijke foto’s zijn nog niet gebruikt, het enige dat naar buiten is gekomen zijn deze kleine plaatjes van de shoot. Die zijn echter al genoeg voor een storm van protest: het Amerikaanse Ford zou Chinese vrouwen uitbuiten, Ford zou Hoerigheid promoten, Ford zou van de brave Kong Wei een slet hebben gemaakt, en zo voort.

Kong Wei zelf komt er niet beter vanaf: ze zou zich hebben geprostitueerd voor die Amerikanen, de slet uithangen, China een slechte naam geven, de Chinese cultuur te grabbel gooien, het land in de uitverkoop doen, en weer zo voort.

kong_wei_3

Noch Ford noch Kong Wei hebben tot nu gereageerd op de heibel, of de platen nog gebruikt gaan worden voor een reclamecampagne is onzeker. Ondertussen vliegen de foto’s wel het hele Chinese internet over en men is kennelijk niet boos genoeg om ze te verwijderen bij de vele kwade berichtjes op enenzovele blogjes en bbs’jes.

Hypocriet volk ook, weet zeker dat 99% van die boze baasjes de foto’s heeft opgeslagen en de tissues paraat heeft voor een rustig uurtje op het werk.

kong_wei_4

Genoeg over dat Chinees Gezever over een halve Tiet. De schone Kong Wei is geboren op 13 september 1976, studeerde aan de Beijing Film Academy en speelde in The Sun Also Rises en Love for All Seasons.

kong_wei_5

De Ford Mondeo kost in China tussen de 15.000 en 22.000 euro, de Mondeo loopt van de band in Chongqing bij een fabriek van Ford’s joint venture met Chang’an Automotive. Verkrijbare brommers: 2.0, 2.3 en 2.5. Geen diesel.

kong_wei_6

Comments are closed.