Konijnen Kijken in Beijing

Gepubliceerd op zondag 30 januari 2011 door Tycho

Picture 035

Het Jaar van het Konijn begint op 3 feb, snif snif snif een wortel. Oofal in de stad zijn konijnen, de dieren zijn niet te vermijden. Gelukkig hebben ze een warm vachtje, vandaag minus twee en ’s nachts zo minus negen. Op de platen het voorplein van een shopping mall in buurt mijn thuis, op de eerste plaat een namaakt stationsgebouwtje met een zilverkleurig konijn.

Picture 037

Het zilverkleurig konijn in dichtbij op. Het konijn houdt een Chinese kool vast, de kool staat op z’n kop.

Picture 038

Een nagemaakte locomotief. Mooi in het rood met vrolijke lichtjes.

Picture 039

In de wagons vitrines met waren van de winkels uit de mal, vooral kledij en kledij accecoires.

Picture 042

Een extra Chinees Nieuwjaarspoort voor de deur van de mall compleet met ouderwetsche klok. De poort is betaald door Starbucks, een koffieketen, en Zara, een kledijketen.

Picture 045

De kerstboom stond nog van kerst. De fontijn is niet echt maar bestaat uit plastieken bogen met rennende lampjes. De lampjes stonden op moment van platen niet aan. Rond de kerstboom een viertal bankjes voor vermoeide winkelaars.

Picture 049

Een vrolijke nieuwjaarslichtbak.

Picture 050

Konijnen op de deur van de mall.

Picture 051

Een konijn onderaan een aanbiedingsbord van de Pizza Company in de Mall. Voor 158 yuannen: vier kaasvingers, zes kipvleugels, een salada, een groenteschotel, tewee glazen Pepsi cola en een groot formaar pizza met pepperoniworst. Later meer konijn uit Beijing.

Comments are closed.