Kort Bezoek aan een Verlaten Speeltuin in Shanghai

Gepubliceerd op woensdag 20 april 2011 door Tycho

speeltuin-shanghai-1

Kort her was ik drie daag in Shanghai voor mijn suupgeheime dagbaan. Op een vroege morgen had ik even tijd voor een kort bezoek aan een speeltuin in het People’s Park in midstede. De speeltuin is verlaten door het vroege uur, 0900 op de morgen, maar is de rest van de dag in vol bedrijf. Op de eerste plaat de rakettoren van de rakercarousel.

speeltuin-shanghai-1a

Een der raketten.

speeltuin-shanghai-3

Op de achtergrond mijn vijf-sterren hotel, ik zat op de 22ste verdieping en uit mijn raam zag ik die morgen de speeltuin, na het ontbijt teen heengerend voor deze platen. Daarna moest ik weer op weg naar hier en daar voor dit en dat. Het leven, een roes, boem, en het is voorbij.Beter zoveel mogelijk zien, blijven kijken, overal is wel iets.

speeltuin-shanghai-4

Een overzicht van de situatie, een eenzaam man steekt over, een eenzam man plaatte een plaat.

speeltuin-shanghai-5

De Pirata, in varianten aanwezig in iedere speeltuin ter wereld. Die dag was Shanghai licht bewolkt met een zucht wind, nog net voor de lange kleffe zomer waar geen mens in kan zweten en ieder wezen smeekt om de regen die steeds net, net, niet komt.

speeltuin-shanghai-6

Draaimolen. Toch een geweldige stad, 15 millioen zielen, de elevated highways die tot tien hoog langs huizen scheuren, het oude gedeelte zuid van The Bund dat nog lang niet heelmaal is afgebroken, de schitterende musea! Maar chodverdomme, een 0.33tertiger bier doet zelfs in een kleine klotetent al vijftig yuannen, duur hoor, daar.

speeltuin-shanghai-7

Een zeer fraai exemplaar met allerlei dieren waaronder een kameel, dat beest had ik noog nooit in een draaimolen gezien. En zie, zo leert de goede bezoeker bij ieder bezoek weer wat nieuws.

speeltuin-shanghai-8

De botsautobaan. Niemand nog, niemand om kapot te beuken. Bloeddorst, immer, juist bij zo’n lege baan, denken aan de vijanden die daar argeloos in hun kutwagentje rondrijden met hun smerige grijns op de bek. Ha!, kapotbeuken al die soorten, met hun tandje door de lip op’t stuur.

speeltuin-shanghai-9

De rode auto; Uw schrijver.

Comments are closed.