Kunstmatige Inseminatie bij een Chimpansee in China

Gepubliceerd op donderdag 16 april 2009 door Tycho

chimpansee1

De dierentuin van de stad Nanchang in de provincie Jianxi zat met een probleem: men had nog maar een Chimpansee. Deze directe voorouder van de Chinees was een populaire attractie en dus schakelde men de hulp in van de plaatselijke universiteit voor een kunstmatige inseminatie.

chimpansee2

Hiet het vrouwtje op een archiefplaat, mijn archief toch, hier is ze nog vrolijk en trouwens 16 jaar, een niet al te beste leeftijd voor een baby…

Aardig genoeg werd de hele inseminatiesessie op de plaat geplaat, ik breng U alles.

chimpansee3

In de ziekenzaal vlak voor de inseminatie.

chimpansee4

Sperma van een mannetje van elders, zorgvuldig bewaard op precies 36 graden.

chimpansee5

Het Team, men is klaar maar lichtelijk nerveus. Nog eenmaal nemen ze De Procedure door. De man rechts staat klaar met zijn spuit, hij lijkt als enige een echte dokter, de rest heeft eigenlijk slechts regenjassen aan over hun normale klof, wel met de handschoenen aan, wie mist er toch zo’n kans in een Echte Grote Kut?, iedereen wil wel even graven.

chimpansee6

Hoppa de boppa in de Kutstoel, duidelijk nog niet verdoofd, aap moet goed liggen, lieve zusters houden z’n pootjes vast.

chimpansee7

Hier denkelijk wel verdoofd, netjes met wat monitoren op haar lichaam ligt zij daar rustig des vrouws te wachten op wat komen mag. Die rust, berusting, zo’n dier; een wonder.

chimpansee8

Een arts stopt nog eens iets in haar bek, zou het soms een extra’tje wezen? Geen meid wil het, soms uiteindelijk, alleen in haar kut. Het mondkapje van meneer zakt bijna tot onder zijn neus, dat is hooplijk een weloverwogen risico.

chimpansee9

Een neukende drukte rond de aap, het sprema is nu reeds binnen in het beest, men checkt bepaalde zaken op monitoren die slechts bliepjes zien, maak dat toch de kat wijs zeg, dat die groene bliepjes een waarheid melden.

chimpansee91

Daar het Beest, zie het eens Geweldig blij wezen, het Voelt de Man Inside en is gelukkig. Kijk zo toch zijn ze gelukkig, die kleine mooie aapjes van een meisjes op dit aardkloot, allemaal precies hetzelfde: is het eenmaal in dan zeiken ze niet meer.


Comments are closed.