Lekker een Varkentje Slachten in China

Gepubliceerd op zondag 13 juni 2010 door Tycho

varkens-slacht-china-1

Bijzondere platen van een authentieke verkensslachterij in China, zo zijn er nog millioenen door het hele land. Klein, lokaal en gerend door een opgerekte familie. Op de bovenste plaat een varkensslachter met een vers geslacht varken.

varkens-slacht-china-2

Na de slacht gaan de varkens in bad. Het water kookt, zo weken de varkensslechters het vlees van de botten.

varkens-slacht-china-3

Trekken en duwen met het beest.

varkens-slacht-china-5

Wachten op hun beurt.

varkens-slacht-china-6

Voedselveiligheid is sinds een paar jaar een heet onderwerp in China, her interesseerde het niemand. Veel jonge Chinezen maken zich tegenwoordig druk om hun eigen gezondheid, zeker na wat akkefietjes met besmet varkensvlees en hormonen in de kip. De centrale overheid probeert regels te stellen voor de kweek en slacht van dieren maar in de provincies gaat men zo zijn eigen gang.

varkens-slacht-china-8

Ook de dierenbeschermerij is in opkomst in China, dat soort dingen komen immer met de groei van de welvaart in een land. Dierenbeschermen indeed, is een luxe. Het is nog niet zo van de zotte als in Neerland waar een strontvlieg een snelweg kan tegenhouden maar de dierenvrienden roeren zich steeds vaker, zo ijveren zij bijvoorbeeld voor een betere behandeling van dieren in dierentuinen.

varkens-slacht-china-7

Een vers stukje vlees.

Comments are closed.