Lekker Hond Eten in China

Gepubliceerd op zaterdag 5 december 2009 door Tycho

hond_eten_china_1

In China indeed eet men graag een lekker mals hondje. Vooral in het noordoosten, de Dongbei, en het verre zuiden is het een delicatesse maar ook hier in Beijing is het in vele restaurants te krijgen. De voorbereiding van het gerecht is echter niet eenvoudig, zo van even een hondje doodmaken en hop eten, neen, daar komt meer bij kijken. Vandaag exclusief op Chinablog.nl enige platen van de hondenboer.

hond_eten_china_3

Eerst gaan alle haartjes van het hondje af.

hond_eten_china_4

Daarna wassen de veehouders de lijkjes netjes schoon.

hond_eten_china_5

Het zijn net pasgeboren biggetjes maar de diertjes waren een half jaar oud. Men verse spiertjes en nog bijna geen grammetje vet.

hond_eten_china_6

Na het plukken droogt men de beestjes in de zon.

hond_eten_china_7

Woef woef! Hij bijt niet hoor.

hond_eten_china_2

Achter de huidjes de darmen die men apart verkoopt voor in een soort drabberige soep.

hond_eten_china_8

De eigenlijke slacht, noot dat de hondjes hier hun haren nog hebben.

hond_eten_china_9

Het opensijden van de rug om de darmen uit het lijfje te kunnen trekken.

hond_eten_china_91

Te drogen op roosters, dit geeft een meer evenwijdige korst maar kost meer ruimte en is daardoor iets duurder.

111 Reacties op “Lekker Hond Eten in China”

 1. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Maar dat je dat mensen toewenst heeft waarschijnlijk iets te maken met gebrek aan kennis

 2. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Hier in NEDERLAND eten we bijvoorbeeld paarden en konijntje dat is ook een apart gevalletje want we houden ze wel als huisdieren maar eten ze tegelijkertijd ook op, na tien jaar zotten Nederlanders net als chinezen honden te eten. Maat gelukkig in China gaat den economie beter en beginnen mensen in China in te zien dat honden niet te eten zijn, want ik had een keer gelezen dat het nu verboden is en dat daar een straf op zit, maar volgens mij kijk jij ook nooit nieuws, van daar je achterstand aan kennis

 3. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Maarjaa hier in Nederland word ook honden mishandeld door idiote NEDERLANDERS. Ik hou zielsveel van honden, mijn hond is overleden en ben er nog steeds kapot van, soms heb ik ook de neiging om mijn eigen volk uit te schelden. Maar als ik al die mishandelde honden verhalen in Nederland hoor heb ik ze liever in de pan dat ze zeg maar in 1 keer doodgaan dan 30x geslagen met stokken etc en van de pijn overlijden.

 4. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  En je zegt steeds van spleetogen etc. Maar volgens mij heeft dat weinig te maken met dit onderwerp, hier in Nederlanders lopen ook hartstikke veel ginger ( oranje harig ) mensen rond, nou als ik dat in een Chinese blog duw, dan weet ik zeker dat er word gespr

 5. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Mitchell je zegt wel steeds spleetogen etc. Maar volgens mij heeft dat weinig te maken met dit onderwerp. Hier in Nederland lopen ook hartstikke veel gingers (rood/oranje harige) mensen rond als ik dat in Chinese blog duw, dan weet ik wel zeker dat we opmerkingen krijgen over vervloekte persoon, geesten etc. Dus zullen we dat dan er anders even buiten laten, als je het niet erg vind..

 6. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Koeien, schapen, kippen, varkens, paarden en konijnen eten we hier. In India mag je bijvoorbeeld geen koeien eten, als er een koe op de weg ligt moeten auto’s wachten tot de koe weggaat, een koe is hartstikke heilig in India, volgens mij hoor je in india ook niet iedereen de Nederlanders uitschelden omdat ze koeien eten, het is in ieder land anders, dat is met een moeilijk woord cultuur, Mitchell. Voor het geval dat je de betekenis er niet van weet. Cultuur is kleding, traditionele feesten en gewoontes van mensen in een ander land. Het is soms moeilijk om dingen te accepteren van hoe ze nu zijn. Maar jij als jongen en ik als meisje kan echt de wereld niet veranderen. Het beste is om de dingen waar je boos op bent zelf niet te doen en proberen de anderen mensen over te halen om het ook niet te doen. Meer kunnen we er ook niet van maken. Zoals circus vind ik niet kunnen dieren die in gevangenschap leven worden mishandelt omdat ze niet luisteren op commando. Daar word ik boos van en dat mensen daar voor willen betalen om het te zien. Maar ik kan er ook niks aandoen, het enige is om het zelf niet te bezoeken.

 7. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  Je moet eens op YouTube kijken straathond word gered door safe nog iets, daar krijg je pas tranen van! Een hond is helemaal mishandeld op straat achter gelaten, zijn hele vacht is vies en ongezond. Hij kan maar op 3 poten huppelen, dat noem je mensen zeker die dit arme diertje zo heeft mishandeld en verwaarloosd. Dan stelt deze Chinees etende honden opeens niet meer zoveel voor, die honden daar worden gelijk dood gemaakt, desnoods paar uurtje pijn in het ergste geval, maar deze dieren zitten weken soms maanden lang te zwerven op straat met pijn en het enige wat ze kunnen doen is wachten op hulp. Misschien moeten we die mensen even hard aanpakken, die mensen de dood in wensen. We houden gewoon ALLEMAAL heel veel van honden en misschien is dat de reden waarom we zo boos zijn, ik als Chinees vind het ook vreselijk. Maar laten we realistisch zijn chinezen over een kam gaan scheren gaat te ver, ik zal nooit een hond eten dat is het laatste wat ik zal doen. Ik ben eigenlijk wel blij dat er zoveel negatieve reactie zijn over dit onderwerp, want dat betekend sta jullie veel van honden houden en ik hoop dat heel Nederland hier achter staat er en voortaan in nederland geem honden meer worden mishandeld. Dat zal een begin zijn van het uitroeien van dierenmishandeling op de wereld!

 8. MITCHELL MOET ZIJN BEK DICHTHOUDEN:

  En zeg nou zelf niet elk Chinees hoeft een hond etende iemand te zijn. Ik ben echt blij dat hier in Nederland zoveel geld in asiels word gestoken, dan weet je in iedergeval dat in Nederland wanneer een dier verwaarloosd of mishandeld word een goeie zorg en onderdak hebben!

 9. lynn:

  wij erten ook konijnen en paarden maar hoe ze die honden dood maken gaat veel en veel te ver!

 10. selma:

  ze moeten stoppen met honden eten
  dat is zielig

 11. enzoknol:

  selma ik vindt ook dat ze moeten stopen hoor