Lekker naar de Blind Date Market in China

Gepubliceerd op maandag 5 april 2010 door Tycho

single-girls-china-1

Een blind date market in Shenyang in de provincie Liaoning trok dit weekeinde meer dan 15.000 eenzame zielen. De markt, ‘Meet for Love’ is een jaarlijx terugkerend spektakel bedoeld om de vrijgezellen aan de vrouw of man te krijgen.

single-girls-china-2

Het zijn vooral mannen op zoek, hier twee hunner bij een rij contactadvertenties, door het gebrek aan meisjes door het ene-kind-beleid. De verhouding is nu ongeveer 6 meisjes op 10 jongens, hoewel de precieze cijfers onbekend zijn. Tegenwoordig gooien stadse mensen de baby niet meer weg als het een meisje blijkt, da’s boers, maar aborteren al voor geboorte.

Om te voorkomen dat te veel jongens geboren heeft de overheid pre-natale scans van de baarmoeder verboden. In ziekenhuizen kan dat daardoor niet maar waar een gat in de markt is springt een Chinees. Zo’n machien kost een paar duizend euro en dat is te betalen voor een illegaal kliniekje dat 100 yuan, 10 euro, per illegale scan vraagt. Blijkt het illegaal geplaatte kind van het verkeerde soort dan kan in een normaal ziekenhuis de abortus er in.

single-girls-china-3

Een moeder prijst haar zoon aan, op het plakkaat staan zijn kwaliteiten, onder andere zijn goede baan en braafheid. Toch is het ene-kind-beleid niet de enige oorzaak van de vele alleenstaanden. Tegenwoordig stelt de Chinees zijn huwelijk steeds langer uit omdat hij/zij er simpelweg geen tijd voor heeft. De werkdruk op universiteit en baan is zo groot dat men bij thuiskomst niet veel anders kan dan doodmoe op de bank een illegaal gekopieƫrde dvd kijken.

single-girls-china-4

Plaat: een relatief mooi meisje trekt veel bekijx. Voor een bezoek aan de normale plaatsen voor tegenkomst van een geliefde, zoals de bar, sportvereniging en leeschclub, is geen tijd meer. De meeste relaties tussen jongeren, 18-28, onstaan op de werkplek. Door het verschil in arbeidsrelatie, baas-werknemer, en de romatische relatie onstaan gemakkelijk spanningen. Huwelijken voortgekomen uit de baan hebben dan ook een hele grote kans vroegtijdig weer te eindigen. Vroegtijdig zeer letterlijk: na soms een maand is het gedaan met de liefde.

single-girls-china-6

Enig publiek, zie het aantrekkelijke meisje helemaal links, bij een guitige reclamefoto voor de markt.

Een reactie op “Lekker naar de Blind Date Market in China”

  1. erik (laofan):

    bedoel je niet 6 meisjes op 10 jongens?

    [edit: ach ja, cijfertjes cijfertjes… bedankt!]