Lekker Winkelen in de Police op het Vliegveld van Chongqing

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2010 door Tycho

police-shop-china-1

Het was tijd terug te keren naar de Noordelijke Hoofdstad en net toen ik dacht wel klaar te wezen vond ik deze schone zaak op de airport. Van afstand leek het juist een kantoor van de airportpolitie maar het bleek een winkel.

police-shop-china-2

De blauwe strepen net een afzetlint voor onderzoek na een misdaad. Mooi gedaan en dubbelt bovendien als waarschuwing voor koopgragen die menen dat er geen glazen pui voor hun neuzen staat.

police-shop-china-3

Het assortiment bestond uit horloges, juwelen en zonnenbrillen. De horloges waren voorzien van veel zilver, goud en juwelen, precies indeed zoals een politieman dat graag zou dragen.

police-shop-china-4

Ongeschoren is hip tegenwoordig, de Policeman draagt een Police juweel en het horloge is kunstig op zijn pols gefotowinkeld. Linksonder staat: Rafael Carvalho, Rio de Janeiro, surfboard designer. Neukend koud allemaal. In kapitalen daaronder nog: de younique, iets dat denkelijk op ‘uniek’ moet duiden.

police-shop-china-5

De gouden kat is geen produkt van Police. Dergelijke dieren staan in vele winkels in China en moeten winkelier goede verkopen brengen. Het armpje gaat op en neer en werkt op twee batterijen. Op de achtergrond enige halssieraden van Police. Ik had wat haast want moest die airplane vangen maar een vlugge blik op een vunzig prijzenfoldertje op de counter leerde het goedkoopste Police horloge 780 yuan, 78 euro.

police-shop-china-6

Comments are closed.