Lekkere Schildpad op het Menu in China

Gepubliceerd op woensdag 17 maart 2010 door Tycho

DSC00444

Kort her was ik met wat vrinden in een urban hip restaurant in Beijing waar men schildpad op het menu had staan. In China niet alledaags en het aardige was dat klant een padje uit het aquarium kon kiezen. Men verkocht twee soorten, eerst deze Ecosystem-friendly Turtle Soup. Men gooit de levende, kwak kwak!, schildpad in kruidig water en laat het dier daar een uurtje liggen. Dan is er soep die klant krijgt opgedient met de schildpad bij. De schildpad eet men via de buik. Kost 298 yuan, onchfeer 30 euro.

DSC00453

Het aquarium, keurig blauw verlicht, de dieren voelen zich net in zee.

DSC00452

Een Ecosystem-friendly Turtle

DSC00447

Nog een Ecosystem-friendly Turtle met iets meer lef in zijn leden.

DSC00455

Naast had men nog Crocodile Turtle Soup. De korkodil-schildpad is een veel zeldzamer dier maar kost toch ook maar 298 yuan, als de Ecosystem-friendly Turtle. Toch vertrouwde ik dat zaakje niet heelmaal want klant kreeg alleen de soep met wat stukken vlees en niet de hele schildpad opgediend. Ik rook kans op bedriegerij! Als ik potjandokie schildpad bestel wil ik dat beest op mijn bord.

DSC00451

Restaurant had er ook maar ene in het aquarium, dat doet toch denken niet? Ik wilde het dier dolgraag opeten maar mijn vrinden, dat stel homo’s, hielden het bij de normale hapjes. Ik ga nog wel eens op mijn eentje terug.

Comments are closed.