Lekkere Thee van Lieve Meisjes voor de Expo 2010 in Shanghai

Gepubliceerd op donderdag 15 april 2010 door Tycho

world-expo-2010-thee-1

Dit zijn lieve theemeisjes uit Menghai County in de Xishuangbanna Dai Nationality Autonomous Prefecture in de provincie Yunnan. Het theebedrijfje waar zij werken is door de organisatie van de Shanghai Expo 2010 uitverkoren de officiële Shanghai-Expo-2010-Souvenier-Thee te leveren. Dat soort zaken zijn geen kippenei in China, het zo graag theedrinkende landje schreef een jaar her een heuse competitie uit voor de eer. Wel, een paar dames bovenop de inschrijving kan natuurlijk geen kwaad, zo dacht de nu gelukkge fabrikant vermoedelijk. De thee zit in de manden.

world-expo-2010-thee-2

De thee groeit aan eeuwenoude struiken, niet die hoge bomen hoor maar het gewas er voor. De mooie meisjes in hun vrolijke lokale klederdracht dansen en zingen bij de pluk, zie hoe vrolijk toch allemaal op het rustieke Chinese platteland.

world-expo-2010-thee-3

Meisjes mooi voor de plaatjes en voor het helpen van de juryleden met het maken van de juiste keuze; maar dit zijn d’echte plukkers, ietwat slonzige heren met ordinaire petjes op hun hoofd. De thee echter ziet best.

Comments are closed.