Leuke Reclame-actie voor Waterzuiveringsmachine in China

Gepubliceerd op donderdag 16 september 2010 door Tycho

waterzuivering-reclame-sexy-china-1

Leidingwater is niet drinkbaar in China. Om toch genoeg vocht binnen te krijgen koken Chinezen het water eerst of drinken mineraalwater uit grote flessen. Da’s gedoe en daar houden mensen niet van. Fabrikanten brachten daarom waterzuiveringsmachines op de markt, het leidingwater gaat in en drinkbaar water gaat uit. De concurrentie tussen fabrikanten is hevig, goede reclame dus heel belangrijk.

waterzuivering-reclame-sexy-china-2

Op een huishoudbeurs in Fuzhou in de provincie Fujian kwam een fabrikant uit de provincie Shandong met iets moois. Een schoon model zat in een bad dat werd gevuld met gezuiverd water, het model vulde een bekertje met badwater en dronk het leeg. De fabrikant bood het publiek aan ook van het badwater te drinken. Zuiver water, gemend met de sappen van het mooie meisje. Recht boven het koppie van het ding een huiskamer-waterzuiveringsmachine, het water gaat door een aantal filters en heet dan schoon te zijn.

waterzuivering-reclame-sexy-china-3

Voor de show met het bad gebruikte fabrikant een groter model dat het water voor bijvoorbeeld een heel kantoor kan zuiveren. Nu heb ik zelf een tijd zo’n huiskamermodel in mijn thuis gebruikt, het water was misschien schoon maar smaakte toch immer wat zanderig, de filters moesten ook om de twee maand vervangen en dat gaf weer z’n eigen gedoe.

waterzuivering-reclame-sexy-china-4

Bijna niemand uit het publiek durfde het aan, Chinezen blijven een preuts volkje, op de platen slechts een vrouw die lachend een slokje neemt. Ouders waren verontwaardigd over de reclame-actie, zij klaagden bij aanwezig journaille dat zo’n actie niet goed was voor de opvoeding van hun kinderen. Indeed, zo denken die tere wezentjes nog eens dat het normaal is om met een badpak aan in bad te gaan.

waterzuivering-reclame-sexy-china-5

Een reactie op “Leuke Reclame-actie voor Waterzuiveringsmachine in China”

  1. Daan2:

    als zij er niet dood aan gaat zou ik het ook wel durven drinken.