Lief Klein Baby’tje uit China

Gepubliceerd op zaterdag 13 maart 2010 door Tycho

babylief-china-1

In Enshi in de provincie Hubei geboorde een vreemde. De Chinese pers noemt het meisje ‘de zakbaby’ omdat zij zo klein is, 35 centimeter van teen tot kruin en een gewicht van 670 gram.

babylief-china-2

De zakbaby kwam op 24 januari ter wereld uit een 24-jarige vrouw. De Chinese pers schrijft dat het koppie kleiner is dan een ganzen ei. De vitale functies van het wezentje werken, het ligt nu in het Hubei Institute for Nationalities Hospital. ‘Nationalities’ duidt op het leefgebied van een minderheid en indeed is dit kindje geen Han-Chineesje, ook geen marsmannetje hoor, maar een afstammelinge van de Miao-minderheid. Dat soort woont in dorpjes, nederzettingen eigenlijk, hoog in de bergen en danst nog rond het vuur.

babylief-china-3

Deze minderheid, en hun minderheidsvriendjes van zo’n 50 andere stammen, sterft langzaam uit door de oprukkende beschaving en vervuiling. Dit kind, hoe weinig het daar ook aan kan doen, is daar een teken van. Artsen verwachten dat ze het wel haalt maar vermoedelijk met enige kwaaltjes voor het leven.

Comments are closed.