Lieve Visjes uit China

Gepubliceerd op maandag 12 april 2010 door Tycho

a-visjes-china-1

Vandaag bezocht ik het oh zo authentieke dorpje Ciqikou in Chongqing, later meer want ik maakte daar allemaal mooie dingen mee, en vond daar in de winkelstraat deze leuke visje-sleutelhangers. Te koop voor 10 yuan, een euro, voor afdingen. Het aardige van de constructie is de zekere dood van de vis, de hanger kan namenlijk niet open.

a-visjes-china-2

In de aanloop naar de Olympische Spelen in ’08 verkochten kooplieden in Qingdao iets dergelijx, toen spraken vele boze dierenliefhebbers in de west er schande van. Met de olympics was het tuurlijk makkelijk scoren voor dat vliegenneukerstuig, maar Chongqing in ’10 da’s me lastig zeg, waar ligt da eigenlijk de ma? Wel, in mid-China het is.

a-visjes-china-3

Visjes komen uit gigantische kwekerijen die door heel China staan. De beestjes groeien op gevangen en zien nooit het licht van de rivier of oceaan. Zo zielig is het dus allemaal niet, de visjes weten echt niet beter hoor.

a-visjes-china-4

Ik kocht niet, morgen vliegen terug naar Beijing, zo’n beest komt these days niet door de security zonder een papier met stempel van allerlei autoriteiten.

Een reactie op “Lieve Visjes uit China”

  1. Jordi:

    Ik blijf dit een ontzettend erg initiatief vinden. Wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd om dieren in zo’n klein hokje op te sluiten en te verkopen… En nog erger… Wie koopt zoiets. Bij de Olympische spelen hadden ze er ook met schildpadjes in. Wordt ik niet vrolijk van. Bah.