Lonely God Chips uit China

Gepubliceerd op woensdag 16 februari 2011 door Tycho

lonely-god-china-1

Een mooi nieuw chipsmerk uit China: Lonely God. De karakters schrijven 浪味仙, Langweixian, best vertaald als ‘golven (van) smaak (van een) god. In Beijing heb ik dit merk nimmer gezien, misschien alleen te koop in buitengebieden waar de merknamen over het gemeen het gexte zijn. De blauwe zak blijkt de standaard-variant, enig zoekwerk leerde veel meer soorten:

lonely-god-china-2

Tomatensmaak.

lonely-god-china-4

Patato Twists.

lonely-god-china-5

Veldchampion.

lonely-god-china-8

Zeewier, in eten beter bekend onder de Anglais naam ‘seaweed’.

lonely-god-china-9

Kimchi, een typisch Koreaanse groente.

lonely-god-china-6

Deze plaat was een doorbraak want endelik kon ik een merknaam zien!

lonely-god-china-7

Het logo is een klein wit baasje met een blauwe korte broek met een rode voorzak. De karakters schrijven 旺旺, Wangwang. Betekent welvarend, rijkelijk, rijkelijk als in ‘rijkelijk voorzien’. De website van fabrikant opsnorren was nu een koude kunst.

lonely-god-china-91

Fabrikant noemt zich ‘Want Want China’ in het Anglais, Want Want naar Wangwang, goed gevonden. Ik hou het voor gemak bij Wangwang. Wangwang heeft een keurige Engelstalige website, da’s wel eens anders bij Chinese bedrijven. Fabrikant blijkt afkomig uit het schone Shanghai, oh ja, daar aan de Huangpu.

lg-bbq

Wangwang lijst ook alle soorten Lonely God Chips, in mijn overzicht ontbrak alleen de BBQ. Had ik nu die website maar eerst gevonden. Iedere weg hoe en waar, binkort hoop ik de Lonely God eens lekker te proeven, op weer naar buiten Beijing.

Comments are closed.