Loterijprijs van 10 millioen Yuan Onopgeëist in China

Gepubliceerd op woensdag 18 augustus 2010 door Tycho

china-welfare-lottery-2

De gelukkige winnaar van 10 millioen yuan (1.14 millioen euro) in Suzhou in de provincie Jiangsu kwam niet opdagen, de prijs gaat nu terug in de pot. Het is de grootste onopgeëiste loterijprijs ooit in China, het vorige record stond op 5 millioen yuan bij een loterij in Xiamen.

De China Welfare Lottery is een staatsonderneming, de winst gaat naar goede doelen. Gokken is streng verboden in China maar voor de overheid maakt de overheid een uitzondering, naast de Welfare Lottery bestaat nog een voetbaltoto en een krasspelletje. Het goedkoopste kaartje voor de Welfare Lottery kost 1 yuan.

Het verbod bestaat niet alleen om de kas van de overheid te spekken, de regering kent haar onderdanen goed, was gokken helemaal vrij dan zou het zeer verslavingsgevoelige volk binnen een maand het land bankroet hebben gegokt. Veel Chinezen hebben nu de weg naar buitenlandse gokwebsites gevonden die de overheid vervolgens weer blokkeert.

china-welfare-lottery-3

Een speciale ‘Expo 2010’-loterij van de China Welfare Lottery. Hoofdprijs was een schamele 300.000 yuan, de opbrengst ging naar de slachtoffers van de aardbeving in Sichuan in 2008.

Comments are closed.