Mao aan de Muur op de Markt

Gepubliceerd op zondag 11 december 2011 door Tycho

mao-muur-markt-china-1

Paswasikweereens op de onderaadse markt bij mij in buurt. Daar verkopen verkopers al van spijkers tot wc-potten tot speelgoederen tot onderbroeken tot gordijnen. Mijn vriending moest extra warme wolle stringetjes kopen want het is alweer winter hier. Ik dwaalde vlug af, die onderhandelingen kunnen uren duren.

Eenmaal veilig afgedwaald kwam ik terecht bij het marktkantoor waar nog een portret van Mao aan de muur hing, dat zie je teeg weinig meer in Beijing. De Grote Roerganger hing boven een mooie moderne platschermtelevisie, 37 inch schat ik zo. Toen ik daar stond te lummelen kwam een lelijke dikke Chinavrouw naar buiten stormen om mij weg te jagen, ‘verboden voor buitenlanders hier!’ Lukkig kon ik nog juist de plaat platen.

Een reactie op “Mao aan de Muur op de Markt”

  1. news:

    That’s an inventive answer to an interesting question