Meisje met een Ballonbuik uit China

Gepubliceerd op zondag 21 november 2010 door Tycho

ballonbuikje-meisje-china-1

De drie-jarige Xiaoyun uit de verre buitenwijken van Beijing heeft last van een nog onbekende ziekte; haar buikje blaast op als een ballon. Volgens de ouders van het meisje begon haar buik te groeien na haar tweede jaardag, door geldgebrek konden zij hun kleine niet eerder naar hospitaal brengen.

ballonbuikje-meisje-china-2

Het People’s Liberation Army Hospital is Beijing heeft een gratis onderzoek naar de kwaal van Xiaoyun aangeboden, de operatie echter zal niet gratis wezen. Maar zolang men niet weet wat de kleine mankeert zijn dat natuurlijk zorgen voor morgen.

ballonbuikje-meisje-china-3

De Chinese pers spreekt van een ‘uniek’ ziektebeeld. Dat is niet waar. De zaak doet sterk denken aan een geval vorig jaar in de provincie Hubei waar een 5-jarig meisje een zelfde buikje had:

ballonbuikje-meisje-china-3a

Chi Hinyu kwam ook uit een arm gezin en werd ook gratis onderzocht in het provinciaal kapitaal. Bovendien draagt Chi Hinyu, net als Xiaoyun, een jas met een opdruk van dieren uit de populaire tekenfilm Pleasant Goat and BigBig Wolf. Hoe het uiteindelijk met Chi Hinyu is afgelopen is nooit bekend gemaakt.

ballonbuikje-meisje-china-4

Xiaoyun met haar papa vlak voor het begin van de onderzoeken. Wordt vervolgd, wel, …

4 Reacties op “Meisje met een Ballonbuik uit China”

 1. Rene:

  vind ik zielig voor hu yunxing met zo dikke buik

 2. rene:

  de buik van hu yunxing mag noch ietsje verder groeien
  het is noch niet dik vind ik

 3. Rene:

  De buik van hu yunxing mag noch dikker groeien tot haar trui en broek kapot gaat

 4. Zara:

  Arm kind! Zo erg voor der. Ik hoop dat nu alles ok is šŸ™‚ @Rene (de laatste van 7 januari, dinsdag) Ik hoop dat uwe buik nog dikker word dat je weg vliegt! Rene, je bent echt gemeen! >.<