Middelbare Schoolspelen in China

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2010 door Tycho

schoolspelen-china-1

Opschudding in China over de Middelbare Schoolspelen in Shijiazhuang in de provincie Hebei. Net als bij d’echte olympische spelen liepen de teams van verschillende scholen een voor ander door het verder lege stadion en net als in het echt met een vlaggedraagster.

Die zagen er in Shijiazhuang echter nog al geilig uit en dat was tegen het zere been van de dames en heren opvoeders thuis voor de televie. Dat mocht niet, dat kon niet!

De Middelbare Schoolspelen, die in elke stad eens per jaar losbarsten, zijn immers bedoeld voor educatie en sportbeoefening en niet om de jeugd op ranzige gedachten te brengen. De organisatie in Shijiazhuang heeft na alle ophef zijn excusues aangeboden en beloofd volgend jaar fatsoenlijk te wezen.

Rukkende leraren moeten het weer met de klassenfoto’s doen, hier de rest van de platen:

schoolspelen-china-2

Toch leuk, beetje carnevalesk. Een lied: “En woa gennoa oan het bier in het schoane Shijiazhuang hier!” Kraker van de eeuw, het heet ‘Bier in het schoane Shijiazhuang hier’┬«

schoolspelen-china-3

Moa kunne, trui heel kuis.

schoolspelen-china-4

Broekrok geil.

schoolspelen-china-4a

Pony maakt dommie. Zei me moer immer over dorpse meisjes die hun haar in een pony droegen. Theorie: geen zon, wind of water op het voorhoofd; hersenen komen tot stilstand zonder die prikkels van buiten.

schoolspelen-china-4b

Een wel erg vrolijk esemble, zo leuk is het leven niet, hoor.

schoolspelen-china-4e

Volgt den Aanvoerder Zwartrok in den Strijd teeg’n den Vijand, de boze andere scholen van de veste Shijiazhuang! Zou nu zoiets tegenwoordig nog in Neerland kunnen? Ikke daar al wat jaar niet maar wonen, U beste lezer wel? Laat het me weten voor dit onderzoek.

Comments are closed.