Militairen ingezet Tegen Schoolstekers in China

Gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2010 door Tycho

school-paramilitair-training-1

Twee militairen geven les op een kleuterschool in Yangzhou in de provincie Jiangsu. China is de laatste maanden opgeschrikt door een aantal schoolstekerijen waar vaak gestoorde mannelijke schoolstekers een school binnen lopen en zo snel mogelijk zo veel mogelijk leerlingen en leraren neersteken.

De man in het blauwe overhemd speelt zo’n schoolsteker, hij heeft een Chinees kookmes in de hand, deze zware en messcherpe messen zijn inderdaad vaak het wapen van keus bij schoolstekerijen maar ook bijvoorbeeld bij gijzelingen en burenruzie’s.

De militairen zijn van de People’s Armed Police, afgekort PAP, een paramilitaire eenheid vooral belast met binnenlandse veiligheid. De waarde van deze les voor de kleine kinderen lijkt mij beperkt, het doet hen eerder nog een trauma’tje bij.

school-paramilitair-training-2

Links een lekker leraresje met een olijke oranje trui met een grappig tekenfilmfiguurtje opgeborduurd, net over haar tieten. De PAP’ers leren de lerares hoe zij met een trapje het mes van de schoolsteker onschadelijk kan maken. Heel praktisch, zo’n meisje heeft natuurlijk geen kanon.

De kindertjes op de achtergrond vinden er niets meer aan en zijn lekker met mekaar aan’t spelen.

Comments are closed.