Monikken China vinden Stuk Schedel van oprichter Boeddhisme

Gepubliceerd op zondag 13 juni 2010 door Tycho

buddha-schedel-china-1

Monikken en archeologen in Nanjing in de provincie Jiangsu zeggen een stuk van de schedel te hebben gevonden van Sakyamuni, de oprichter van het boeddhisme. Het stuk schedel werd met groot ceremonieel neergezet in de Qixia tempel in Nanjing.

De claim is tot nu niet door internationale boeddhisme-organisaties bevestigd. Waar het stuk schedel gevonden is is ook nog niet bekend, de monikken en archeologen in Nanjing organiseren later deze week een persconferentie om hun ontdekking wereldkundig te maken.

Op de bovenste plaat het schedelstuk waar het allemaal om draait. Sakyamuni, aka Gautama Boeddha, leefde van 563 tot 483 voor christus, geboren in Nepal en dood gegaan in India.

buddha-schedel-china-2

De feestelijke ceremonie, zie het vele schone vrouwvolk rechts.

buddha-schedel-china-3

Boeddisme is toegestaan in China, gelovigen zijn echter niet vrij te geloven hoe zij willen, de overheid houdt een flinke vinger in de pap. Bij belangrijke gebeurtenissen zijn daarom altijd vertegenwoordigers van het hoogste gezag aanwezig. Opnieuw schoon vrouwvolk, lijken wel stewardessen, hun rol bij de ceremonie is mij onduidelijk.

buddha-schedel-china-4

Monnik draagt de kist met het stuk schedel.

buddha-schedel-china-5

De kist ontdaan van zijn doek. De ijzerdraden dienen diefstal te voorkomen. Meer nieuws over deze vreemde ontdekking na de persconferentie, als die tenminste komt, de hele zaak lijkt mij toch wat te veel op een circus.

Een reactie op “Monikken China vinden Stuk Schedel van oprichter Boeddhisme”

  1. jum Kikker!:

    leuk die militairen..”een van de 5 toegestaande godsdiensten”?