Mooi Beeld uit China

Gepubliceerd op dinsdag 26 januari 2010 door Tycho

beeld_1

Dit schone beeld stelt een boogschutter voor die zijn pijl naar de hemel richt. De schutter staat in het Xichang Satellite Launch Center in de provincie Sichuan en is 36 meter hoog. Zie de mannen en de vrachtwagen met boosterraket voor schaal. Xichang Satellite Launch Center (XSLC) werd opgericht in 1984 en is in gebruik voor het lanceren van satelietten, ook china’s eerste maansonde Chang’e 1 werd van Xichang gelanceerd. Het center telt nog een aantal aardige beelden.

beeld_2

Eens de boogschutter.

beeld_3

Een drakenkop met een pijl in zijn bek, van grond tot top pijl 28 meter hoog. Het gebouw met de ronde bol op de achtergrond is de bezoekersruimte. Sinds drie jaar mag het volk een blik naar binnen werpen, verder dan de bol komt men niet maar het is toch al beter dan vroeger toen de regering vertelde dat het centrum heelmaal niet bestond.

beeld_4

Rond het centrum liggen een aantal prachtige meren door kanalen en rivieren met mekaar verbonden, aan een der oevers dit wat kleinere beeld van een meisje in de maan, het meet drie meter hoog.

beeld_4a

Deze staat in de stad Xichang op 64 kilometer ten zuid oosten van de lanceerbasis. Het beeldt een figuurtje met een wereldbol in zijn hand, als komende van aarde met vriendelijke bedoelingen, bovenop het spoor van een raket.

beeld_5

Een dag op kantoor in Xichang.

Comments are closed.