Mooi Etalage-Oor uit Beijing

Gepubliceerd op dinsdag 19 oktober 2010 door Tycho

oorwinkel-beijing-1

Tijdens een rondkijk door Beijing met enkele stux familie vonden wij een gehoorapparatenwinkel. De gehoorapparatenventer had in de pui van zijn nering een schitterend oor gehangen met een stijger voor, kleine mannetjes werkten zich een rugbreuk aan het oor, om het maar weer goed te maken voor arme luisteraar half doof. Een kunstig werkje, halve meter hoog, detail:

oorwinkel-beijing-2

Met pikhouwelen gaan de noeste oorarbeiders het oor te lijf, luisteren zal het weer, horen zal het die stemmen en die schreeuwen, het lach en het huilen, het vragen en het antwoord.Verder weg:

oorwinkel-beijing-3

Naasten het oor twee kunstzinnig beschilderde oren, tussen de twee rechter ziet U net mijn oom F., met een rugzak, zoals een goed toerist betaamt, puik werk oom F.!

oorwinkel-beijing-4

Na een flink maal kwamen wij weer langs de etalagepui, vallig was de winkelstaf de boel net aan’t schoonmaken. De twee beschilderde oren konden uit, het oor niet. Rechts op de voorgrond een arbeider die daar ook toevallig was, hij eet een worstje. Dergelijke worstjes zijn op iedere straathoek te koop en kosten drie yuan, smaakt neigt naar lever.

oorwinkel-beijing-5

Man paste net in, schoon moet het, stofdeeltjes horen niet thuis in de luisterbuis.

Comments are closed.