Mooi merklogo op Boerendriewielvoertuig uit China

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2011 door Tycho

bj-jinlongwang-1

Een zeer schoon merklogo op een boerendriewielvoertuig geparkeerd niet ver van the beach in Nandaihe. Het logo beeldt een woeste gele draak met een lange staart. De witte letters schrijven BJJLW. De karakters verklaren: 北京 金龙王, Beijing JinLong Wang. Beijing als de stad, Jinlongwang het eigenlijke merk, betekent ‘Gouden drakenkoning’.

bj-jinlongwang-2

Een blik op het hele voertuig. Al een oud besje maar te zien nog steeds in gebruik. Buiten de grote steden stikt het in China van dit soort vehikels, gebruikt voor transport van allerlei goed, dieren en mensen. De vaak zeer ouderwetsche motoren zijn zwaar vervuilend en braken cont zwarte rookwolken uit. Door heel China staan honderden fabriekjes die dit soort karren bouwen. Beijing Jinlongwang lijkt niet meer te bestaan, hier nog een leuk tweedehandsje uit 2004.

bj-jinlongwang-3

Toevallig vond ik twee dagen later in een vissershaven, waarover later nog eens meer, een ander boerendriewielvoertuig van Jinlongwang. De draak heeft de kop naar voren en meer kleuren. De rode letters schrijven nu HHJLW. De BJ van Beijing is weggelaten, HHJLW staat voor 豪华金龙王, Haohua Jinlongwang. Haohua betekent ‘luxe’, de luxe uitvoering van de Jinlongwang!

bj-jinlongwang-4

Duidelijk een nieuwer voertuig. Zie koplampen. De blauwe lampen op het voorspatbord zijn denkelijk after market, die kwamen zo zelfs bij de luxe uitvoering niet af-fabriek.

Comments are closed.