Mooi Ongeluk met Superauto’s in China

Gepubliceerd op dinsdag 5 oktober 2010 door Tycho

crash-china-lambo-porsche-1

Een zeer fraaie klapper op een snelweg nabij Chengdu in de provincie Sichuan. Een Lamborghini Gallardo botste op een Porsche Boxter, een Foton vrachtwagen botste vervolgens op de Gallardo en een Rolls Royce Ghost op de vrachtwagen.

crash-china-lambo-porsche-2

De Ghost is pas net leverbaar in China, moet de eerste knal te lande wezen, misschien wel ter wereld. De auto’s stonden geen van een op kenteken, bleken exemplaren recht van de dealer, meegenomen voor een proefrit door leden van een ‘supercarclub’. Superauto’s en het Chinese verkeer gaan moeilijk saam, slechts ’s nachts is het best rijden op de dan geheel verlaten snelwegen.

crash-china-lambo-porsche-2a

Zijspiegel afgebroken, plaatwerk deur verbogen, da’s een terug naar Duitsland voor reparatie.

crash-china-lambo-porsche-2b

Rechtervoorwiel en cabine van de Foton goed in de achterschermen van de Gallardo, plaatwerk afgebroken, da’s een terug naar Italië voor reparatie.

crash-china-lambo-porsche-3

crash-china-lambo-porsche-4

Alleen de Boxter kwam er reed onbeschadigd vanaf en is denkelijk in China wel te fixen. Zwarte motorkap duidt op bemoeienis van een tuner. Zwart moet carbonfiber voorstellen, daar gaat ‘ie harder van, was het echt.

crash-china-lambo-porsche-6

Foton staat ook erg dicht op een minibus, daar zo te zien ook wel een lampje geknakt. Iedere weg, tien van die busjes kosten bij mekaar nog niet de reparatie aan de Rolls.

crash-china-lambo-porsche-7

Steeds meer Chinezen zijn rijk genoeg voor een superauto, China is voor fabrikanten als Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley en Rolls Royce vaak al belangrijker dan de thuismarkt of America, en zonder China had Maybach vermoedelijk niet meer bestaan… Maserati komt aarzelend op stoom, grote achterblijver is Aston Martin, het Britse merk heeft geen dealers en geen naam.

4 Reacties op “Mooi Ongeluk met Superauto’s in China”

 1. rensnnsnjsnsms:

  knuppel

 2. kljio:

  rot vrachtwagen (kut) chaufeur

 3. Pori:

  Mooi, deze blog! Is de duivel geljik aan de comfortzone omdat hij/zij je steeds verleidt tot zaken die je sussen en je afhouden van waar het werkelijk over gaat? Ik zie bij de duivel ook wel het onder ogen moeten zien van je angsten. Maar dat rijmt weer niet met die comfortzone. Hoe zie jij dat?Hartelijke groet,Corrine

 4. poepje:

  homo penis