Mooi Sportief Hek in Beijing

Gepubliceerd op zondag 18 september 2011 door Tycho

P1400676

Een fraai hek in de woonwijk Fangzhuang in zuidoostelijk Beijing. De beeldingen beelden allerlei lieden sportieg bezig. Het hek werd neergezet voor de Asian Games die in 1990 in Beijing werden gehouden. Oud hekje indeed en juist die dag werden de beeldingen bijgeschilderd, de kleur is dus lekker vers.

P1400677

Links een boxer, rechts denkelijk een gewichtsheffer. Op de eerste plaat nog links een wielrenner en rechts twee sierduikers. In hetzelfde gebied trouw-eens vond ik eerder het oude Media Centrum van de Asian Games terug, en daarbin een mooie maquette.

P1400678

Links een estafetteloper, rechts een sprinter.

P1400680

De schilderman aan het werk. Aan zijn riem had hij voor een aantal kleine potjes verf hangen, zo kon hij heel precies de sporters bijpunten, de wielrenner rechts van de schilderman was nog nat.

P1400683

Een overzicht van de situatie. Links van het hek een stoep en dan een weg. Rechts van het hek eerst een platsoen en achter het tweede hek een parkeerplaats en daarweerachter het Fanzhuang Sports Park waar tijdens de Asian Games onder andere werd gebasketbalt. Midachter de schilderman aan zijn werk, grote pot op het blindenpad vatte witte verf voor de spijlen van het hek.

Comments are closed.