Mooie Air Soft Gun uit China

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2010 door Tycho

gun-china-1

Vandaag weer een mooi raar ding. Kort het verhaal van de vondst: het is weer lente in Beijing en dus de hoogste tiet om buiten te spelen. Zatdag liet ik mij rijden, brak me toch, naar de bergen bij Huairou. Bij het eerste boerendorp waar wij stopten om eens boertjes uit te lachen had men een aardige lokale winkel die interessante waar verkocht waaronder een tig levensechte luchtdruk geweren. Streng verboden in Beijing maar den boer heeft dat nodig om de spreeuwen van zijn rijstveld te verjagen dus dan mag het wel. Ik kocht deze monsterlijke M302A voor een vriendelijke 50 yuan, 5 euro.

De air soft gun is van het merk Jieke, ha een Jieke!, en voorzien van een equip, een imitate eyeglass inner red dot, een ac#13 batteries 3, een fingerling bone connects orbit, een from pack screw knife en een adding heft. Staat allemaal links boven M302A. Wel, zal best.

gun-china-2

Gebruixaanwijzingen zijn voor meisjes en mietjes, niet voor echte ruige mannen zoals ik. Veel te ingewik bovendien met al die plaatjes bij.

gun-china-3

De air soft gun uit zijn kartonnen maar nog in zijn piepschuimen verpakking.

gun-china-4

De air soft gun helemaal uit zijn verpakking. De gun is gemaakt van lichtmetaal en woog een beste, gewogen op mijn keukenweeg, 378 grams precies. Mijn keukenweegschaal komt van een filiaal van het Zweedse Ikea, precizie dus gegarandeerd. Mid-onder de from pack screw knife. De oranje kogeltjes hebben een diameter van zes milimeter.

gun-china-5

Een eerste test met de imitate eyeglass inner red dot en de infrared collimator liet een positief resultaat zien. Het is belangrijk zulke zaken meteen te testen om later niet voor vervelende verassingen komen te staan. Zeker bij toch gevaarlijke bewapening is dit immer nood.

gun-china-6

De air soft gun komt met 25 kogeltjes, het magazijn kan er 15 aan. De oranje bolletjes mogen schattig lijken maar bestaan uit keihard massief plastiek met een gemeen scherp lijnrandje rondom. Een spreeuw spreeuwt geen rijst meer als hij of zij zo’n kogeltje op zijn snavel krijgt.

gun-china-7

De imitate eyeglass inner red dot en de infrared collimator op loop gemonteerd, dat ging met de from pack screw knife, een klein sterretje.

gun-china-8

De air soft gun compleet. Het magazijn schoof soepel in de houder, gaf een warm gevoel, vooral de kloeke klik erg geil. De air soft gun bleef niet zelf staan, gelukkig hielp Heineken. Dit blik Heineken deed mij 10 yuan, een euro, in de Friendship Store in Sanlitun. Da’was vroeger de enige winkel waar die dexelse buitenlanders waar mochten kopen maar da’s nu niet meer zo.

gun-china-9

Links naast de trekker de veiligheidpal. Ingedrukt is veilig, uitgetrokken kan knallen. Boven het magazijn de doorlaadhendel, naar achteren trekken voor een nieuwe kogel.

gun-china-91

Een blik door het vizier. Niet erg helder maar een man schiet natuurlijk op zijn gevoel.

gun-china-92

Mijn doel: mijn baby. Een bay is zo leuk met zijn kleine tengeltjes en zijn stinkend schijt. Oei oei wat is zo’n baby toch lief met zijn geschrei de hele nacht door en door. Papa stukkie typpe voor z’n blogje? Neen hoor geen aars van, lief lief baby’tje doet huilehuilebuile omdat ‘ie weer een een of ander eng droompje over het leven had. Hou je hoor tot je dood gaat!, stom neukend rotkind.

gun-china-93

De dood voor deze mijn eersteling kwam rap, dank de air soft gun uit de bergen.

Alle gekheid op een stokje, ik heb de gun ook nog echt even geprobeerd vanuit mijn huiskaam via de gang op de deur gemikt. Mijn gang is een vier meter lang, de kogel ketste tegen de deur en vloog dwars door de gang en de huiskamer terug tegen het raam aan de andere kant. Die terugtocht is een totale 10 meter, en met een rotgang hoor, kogeltje vangen was er niet bij, ik sprong net me tijd opzij.

gun-china-94

Papa en kleine ik gaan nu samen een stukje buiten spelen met de taxichauffeurs die altijd zo’n herrie maken met mekaar als ze uren lang op hun luie donder op geen enkele klanten wachten, morgen is dat eindelijk voorbij.

8 Reacties op “Mooie Air Soft Gun uit China”

 1. SJ:

  fantastic!

 2. nick:

  ik wil hem kopen aleen als je hem brengt meerlo dorpbroekstraat 29

 3. lars:

  mag ik hem kope stuur me ff email

 4. Jietser:

  Ik wil hem ook kopen

 5. quinten:

  mooi dingetje hoeveel wil je ervoor €500,- en een kratje Heineken -.-

 6. jarco:

  mooi hou hem opzij ik kom geef je adres via mijn mail

 7. yuyo:

  mag ik hem kopen

 8. jarco verbeke:

  Ik wil hem wel kom naar bredadreef en ik koop hem