Mooie Bal-eierenmachine in Shanghai, China

Gepubliceerd op donderdag 1 december 2011 door Tycho

baleieren-machien-shanghai-china-1

Ha Shanghai, soms hebben ze daar nog hele leuke oude dingen. In een onderaardse verzameling grotten met restaurantjes en choedkope kutwinkeltjes vond ik deze fraaie installatie van 14 (veertien) bal-eierenmachines. Leuk speelgoed in een ouderwetsch verrassings-ei achtig ding. Kostte een enkel yuannetje het stuk, ik dus lekker draaien aan die knoppen méme munten.

baleieren-machien-shanghai-china-2

Fijne stukjes speelgoed, oh zo leuk, wilde het allemaal hebben meteen. Geen gok-element ook, zoals ik eens eerder tegenkwam in Shanghai, dat geboefte daaroo!, neen, hier gewoon een muntje in en een ei’tje uit, en zo hoort het ook natuurlijk.

baleieren-machien-shanghai-china-3

Rechts het brand alarm. Voor de kleine die net niet het speeltje krijgt dat hij hebben wou. Wel, die kleine kander denkelijk niet bij, toch. Ik wel.

baleieren-machien-shanghai-china-4

Leuke stripfiguurtjes en dingetjes, ha daar in Pluto, die dexelse hond, en daar is Mickey, die olijke muis, en daar is Barbie, in haar cheile roze jurk. Een heel sprookjesbos bij mekaar in dat machien!

baleieren-machien-shanghai-china-5

Het ding links is een Chinees spelletje waar in totaal zes man aan kunnen deelspelen. Ieder krijgt pionnen en moet dan over mekaar en door mekaar aan de overkant komen. Soort dammen voor gevorderden. Ik haat het spel, mijn vriending wint me altijd, maar ja nu, zij woont hier natuurlijk al een biet langer.

baleieren-machien-shanghai-china-6

Live van mijn hotelkamerrrrr, de dlie eieren die ik draaide, voor drie yuannen dus de bus. Mooi spul, wilde teen spelen d’r mee!

baleieren-machien-shanghai-china-7

Wat kocht me dat geld? Van links naar lechts. Een fluitje, als je d’r op blaast gaat er een molentje waaien. Doet het, goedgekeurd. Midden: een sleutelhanger-kubus. Lijkt wel van ons Mondrianus. Je kan d’t verder geen kont mee. Poept ook niet of zo. Wel, ziet leuk, kan nix; goedgekeurd. Helemaal lechts een buitgewoon inwikkeld bouwpakket, nog in zijn plastieken zakje, en daar hebbik het maar in laten zitten. Zit de wip ook nog een hele bouwtekening bij!, moet een seurt startrek-me-af ruintevaartuig worden. Daar heb ik allemaal geen tijd voor, voor die ongijn! Een bal-ei moet meteen uit zijn ei lekker werken, lekker zijn, lekker zijn ding kunnen doen. Nix gemaf met bouwtekeningem tieft op man. Afgekeurd, dus, helaas.

Comments are closed.