Mooie Condoom Automaat uit China

Gepubliceerd op woensdag 17 maart 2010 door Tycho

condoms-china-1

Dit zondag bezocht ik een goede vriendin in het schone district Tongzhou. In vroeger was dat een aparte stad, nu is het een verre verre buitenwijk waar de dingentjes net een biet anders gaan. Zo hangen daar in de wooncomplexen hypermoderne condoom automaten. In het Anglais staat: ‘self-help providing machine of free contraceptives’.

condoms-china-2

Solly voor de belabbelde plaatkwaliteit, een een of ander meisje had de plaatschiet op 0.3 gezet waar ik immer met 1.0 schiet. Terzijde! In centrale gedeelten van de stad hangen geen condoon automaten want die kan een ziel overal 24/7 gewoon bij de kruidenier halen. In de buitengebieden genne de winkels wel dicht om 11 uur en benne dus geen condooms meer te krijgen.

Deze automaat heeft echter een vangst: hij werkt niet op contant maar alleen op een pasje. Buurtbewoners kunnen zo’n pasje halen bij de wijkcommissie voor een bepaald bedrag per maand, zeg 100 yuan. Da’s een boel condooms indeed maar gerust nu, de pas is bijvoorbeeld ook voor waterflesmachines waar buurtburger zijn waterfles kan vullen. Met de pas, mits opgeladen, kan hij verder de lokale parken in.

“Nu al op?” “Maar wijf, je drinkt zovele water in het park de laatste tijd!” Het systeem is niet perfect maar welk is wel?

Comments are closed.