Mooie Fietsnamen uit China Deel 10

Gepubliceerd op vrijdag 11 december 2009 door Tycho

china_fietsnamen_10_1

Vandaag het TIENDE deel van een splinternieuwe categorie op Chinablog.nl: China Fietsnamen. In China bestaan millioenen fietsfabrikanten die met alles wat zij hebben vechten voor een klein stukje markt. In hun pogingen de klant te trekken verzinnen zij prachtige namen voor hun waar. Deel 1 zie hier, Deel 2 hier Deel 3 hier, Deel 4 hier, Deel 5 hier, Deel 6 hier, Deel 7 hier,  Deel 8 hier en Deel 9 hier. Op de eerste plaat een Brother van Brother.

Toen ik deze categorie begon dacht ik er met tien delen, 10 x 10 = 100 namen, wel te zullen wezen. Neen, deze eerste apetrotse tien zijn pas het begin. Omdat het toch een feestje is telt dit deel liefst 12 platen, nummer twee:

china_fietsnamen_10_2

Een Exquisite article bicycle Meisite van Exquisite article bicycle Meisite.

china_fietsnamen_10_3

Een SpaceTime van Gelei.

china_fietsnamen_10_4

Een Niche van Giant.

china_fietsnamen_10_5

Een Sports Soper van Grace. Onder ‘Grace’ staat nog Super Classic.

china_fietsnamen_10_6

Een Best Bike van Super Classic Bicycle Fashion.

china_fietsnamen_10_7a

Een Pioneer LX van Giant. Deze fiets krijgt, bij zeer hoge en tot nu toe enige, uitzondering een extra plaat door de vreemde omgeving waar ik haar vond:

china_fietsnamen_10_7

Een verre uithoek van het China Aviation Museum ten noorden van de vijfde ringweg. Een shitterende plaats, daarover later misschien nog eens meer.

china_fietsnamen_10_8

Een Bright van Fushida.

china_fietsnamen_10_9

Een Darkhorsebike van Darkhorsebike. Iets dergelijx staat al in een ander deel maar dit is een heel ander lettertype en telt dus niet als dubbelaar.

china_fietsnamen_10_91

Een Freestyle Team Hot Time 5 van Snowboard. Onder de tekening van het snowboardende baasje staat nog Neuer Fehr.

china_fietsnamen_10_92

Een Beter van Beter. Op de kettingkast staat nog Joyous. Op de stang die links van de kettingkast omhoog loopt staat nog eens Beter. Op de hoofdstang die vanaf het rechter ‘Beter’ omhoog loopt staat nog Little Lord.

Binnenkort Deel 11.

Comments are closed.