Mooie Fitheidsmachines in de Bergen bij Beijing

Gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2010 door Tycho

fitheid-machine-china-1

Kort her, niet heel kort, het was begin april, was ik met vrienden in de bergen en vond daar in een bijna verlaten dorp deze geheel verlaten fitheids machines. Ik ken de apparaten, ze werden neergezet rond april 2003, vlak na de SARS-periode toen de hele bevolking hier in Beijing stapelgek werd door die vreselijke ziekte op de loer. Ik was net twee maanden in China en maakte de gekte mee.

De overheid vertelde op een moment haar burgers dat SARS verholpen kon door lichaamsbeweging, de overheid noemde badminton als voorbeeld. De volgende dag, en weken, speelden de millioenen van Beijing overal badminton. Ik ook, met mijn ex-vriendin. Wel, SARS kregen wij niet dus de overheid had gelijk. In diezelfde tijd bouwde diezelfde overheid ook overal openbare fitheidsplaatsen, buiten in de tuin van het gebouw waar ik nu woon staat er ook nog een.

Diep in de bergen in een dorpje ver buiten Huairou, zelf een verre buitenwijk van Beijing, vond ik deze schonen, zo eenzaam als het dorpje was. Niemand gebruikt ze meer, niemand ook geeft er om. Toch nu, tegen de hoogten, is de schoonheid van het echt angstig toen nog steeds.

fitheid-machine-china-2

fitheid-machine-china-3

fitheid-machine-china-4

fitheid-machine-china-5

fitheid-machine-china-6

fitheid-machine-china-7

fitheid-machine-china-8

fitheid-machine-china-9

fitheid-machine-china-91

fitheid-machine-china-92

fitheid-machine-china-93

Terug bij het begin, zo hoort dat. Meer over mijn avonturen in de bergen snel, eerder vond ik daar een mooi geweer, piew pauw, U bent dood.

Comments are closed.