Mooie klok Gekocht op de Markt in Beijing

Gepubliceerd op zondag 28 augustus 2011 door Tycho

a-klokje-china-1

Vanmorgen was ik vroeg uit de veren en dus was het tijd voor een kort bezoek aan een lokale rommelmarkt in buurt. Arbeiders en armelui verkopen daar hun rommeltjes, soms best tragisch, want vaak gaat het om zielen die hun huis zijn uitgeflikkert door projectontwikkelaars. Hoe ook, het is een goede plek om goedkoop wat leuke oude dingentjes te skoren.

a-klokje-china-2

Deze fraaie Shanghai Diamond-klok uit begin jaren 1970 deed 20 yuannen. Aan de prijs maar de verkoper stonk zo uit zijn bek dat ik geen zin had om af te dingen. De klok is in keurige conditie met frisse kleuren. De wijzers draaien via een opwindmechanisme dat nog steeds uitstekend werkt. In de ‘0’ onderaan die de zes voorsteld zit een dagtellertje, van eén to zeven en dan weer opnieuw. De klok heeft ook een alarmfunctie.

a-klokje-china-3

Aan de achterkant alles in orde. Geen smerige vlekken op het hard plastiek. De draaisleuteltjes zitten er allemaal aan. De hele klok is wel wat stoffig en muf. Binkort ga ik eens lekker een uurtje poetsen met een biertje bij.

Comments are closed.