Mooie Lamp in een Hotel in Baijian

Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2011 door Tycho

lamp-hotel-baijian

De laatste drie nacht sliep ik best in een hotel in het dorp Baijian in de provincie Heibei. Het hotel lag juist naast het spoor en daar reden ook in de diepnacht de treinen met hun vrolijke gefluit. Aan het plafond hing deze fraaie lamp met sterpunten en schone schildering over de kap. Paardenbloemen denkelijk, met van die zaadjes die overal heenwaaien in de wind.

lamp-hotel-baijian-2

Aan de muur dit interessante werkje. Het beeldt een Chinese vrouw in een tiepies Griexe setting, compleet met amphora en azuurblauwe zee. De voeten van de vrouw zijn niet te zien, ze stond vermoedelijk voor een achtergrondje in de studio. Hoe ook, de plaat gaf een beschaafde sfeer aan de hotelkamer.

lamp-hotel-baijian-3

Uitzicht vlak voor zonsopgang, zon kwam precies achter de bergen tevoor. Dorp Baijian ligt in de bergen ten zuidwesten van Beijing, de bewoners van zulke dorpen staan immer bar vroeg op, rond vijven, alsof zij de bergen nog moeten maken.

lamp-hotel-baijian-4

De voordeur van het hotel, met drie verdiep meteen het hoogste gebouw van dorp Baijian. Het hotel werd vooral gebruikt door handelsreizigers en regeringsfunctionarissen op inspectie van zus of zo. Veel dorpen in de omgeving kennen enig toerisme dank die bergen. Baijian niet, want zelfs volgens bewoners zelf is er nix te zien. Wel, dat viel wel mee. Waar een plaatcamera is, is een weg. De komende dagen meer over Baijian en omgeving.

Comments are closed.