Mooie Looncon Lego uit China

Gepubliceerd op dinsdag 22 maart 2011 door Tycho

looncon-lego-china-3

Ha beste Legofans!, vandaag weer een nieuw merk Chinese Lego. Het kreeg de rare Anglais naam Looncon en kost een stuiver en een cent. Op de eerste plaat een grote doos met de naam ‘City’, 350 stenen voor omrekend maar 12 euro. De set bestaat uit twee racewagens, een motorfiets, een auto, een pitstraatgebouw, een starttoren en een start/finish poort. Dat indeed, is zeer efficiënt gebruik van 350 stenen.

looncon-lego-china-1

De achterkant van de doos, noot nummer, onthulde wat er echt in zat; de twee racewagens, de motorfiets en de start/finish poort. Zulke praktijken zijn boef, geen goed begin van de saamwerking tussen Looncoon en ChinaBlog.nl. Het ontwerp van de racewagentjes is trouweens zeer aardig gedaan, goed gedacht aan stroonlijn en met een lange wielbasis voor stabiliteit.

looncon-lego-china-4

De tweede doos maakte echter veel goed. Militaire Lego! Schieten en kapotmaken! Nu is het aardige van militaire Lego natuurlijk dat speler alles zo vaak als hij wil kan kapotschieten, hij zet het immers zo weer in mekaar.

De afbeelding op doos was wel weerom verneukeratiefskie, het lijken twee militaire voertuigen, ene met een mitrailleur en ene met een raketwerper. De hoeveelheid stenen, 185, zette mij echter aan het denken en indeed bleek op de achterkant slechts een voertuig in de doos te zitten met twee verschillende wapens die speler op en om op de aftuit kon plaatsen.

Wel Looncon, dat is fout! Dat heet spelers naaien en ik denk dat ik names alle Legobouwers spreek als ik zeg dat wij daar niet van gediend zijn! De doos kostte 8 euro.

Een reactie op “Mooie Looncon Lego uit China”

  1. Tinus:

    Helemaal mee eens !!! Dat gecopieer van de vervelende chinezen moet maar eens afgelopen zijn !! Wij moeten net als china op alle producten die van hun af komen ook 300% invoerrechten zetten, zodat hun gecopieerde product duurder is als het orginele en onze eigen geproduceerde producten in de EU. Zij willen niets van buiten hun land kopen, en als het toch hun land in komt zetten ze er zoveel tax op dat het duurder wordt als hun product wat in de winkel staat. China gewoon afblokken.