Mooie Mini Smack It uit China

Gepubliceerd op dinsdag 21 september 2010 door Tycho

mini-smack-it-china-1

Ha, vandaag nog een raar ding uit China. Het is een Mini Smack It. Deze apparaten staan vaak in het groot in speeltuinen en parken, speler moet opduikende kopjes terug hun hol in slaan met een plastieken hamer. De mini-versie is een sleutelhanger en bedoeld om verveling tijd bijvoorbeeld een busreis te verdrijven.Type nummer is HZ-824.

De karakters schrijven: 迷你 打地鼠, mini da dishu. ‘mini’ is een klankvertaling en meent ‘mini’ indeed, ‘da’ betekent ‘slaan’ en ‘dishu’ betekent ‘mol’, lijk de gebeelde beestjes op de verpakking en de sleutelhanger. Tijd om het apparaat van alle kanten te bekijken.

mini-smack-it-china-2

D’achterkant van de verpakking. Ik kocht de Mini Smack It voor 10 yuan bij een cigarettenwinkelier bij mij om hoek, tot mijn groot verbaas was de text geschreven in vrijwel foutloos Engels, fabrikant schrijft onder andere dat lege batterijen niet bij het gewoon vuil mogen en dat mag inderdaad niet want da’s beroerd voor de millieu.

mini-smack-it-china-3

De Mini Smack It uit zijn verpakking.

mini-smack-it-china-4

De Mini Smack It naakt in de open. Het machien meet op zijn breedste punt 7.5 centimeter, op zijn diepste 5 centimeter en twee centimeter hoog. De ‘mollen’ zijn gemaakt van zacht rubber. Natuurlijk gebruikt speler bij de Mini Smack It geen plastieken hamer maar zijn vingers of duim.

mini-smack-it-china-5

D’achterkant van de Mini Smack It. Links de speaker, midden het batterijvak, rechtsboven de aan en uit knop. Die heeft drie standen: aan, uit, en aan zonder geluid. Da’s voor die busreis zeker, als iedereen slaapt, gehomo, waar gaat dit heen met China? Vroeg maakte elkerlijk zoveel herrie als hij of zij wenste, op iedere tijd op dag of nacht. Deze zonder-geluid-aan-functie is een teken van een veranderende maatschappij, volkt heeft teeg reek met mekaar te houden. Mooi niet, dat ik daar aan mee doe. Nu!, gaan wij lekker spelen.

mini-smack-it-china-6

Onder iedere mol zit een lampje. Het spel begint met alle lampjes aan. De rode balk onderaan is een drukker, drukken herstart het spel. De mollen komen uit hun holletjes in een groen grasveld, tuintje opeten, al dat werk met de schoffel, teniet door zo’n damn mol, rammen dat beest!

mini-smack-it-china-7

Het spel is eigenlijk simpel uit te lei: speler moet het lichtende molletje indrukken met zijn vinger of duim. Het kan in princiepe eeuwig door, er is geen puntentelling. Bij het spelen maakt de Mini Smack It een herrie dat zijn leven hangt, allerlei piepen en tonen, goed luid ook, en een fraaie pingel als speler de mol op tijd raakt.

mini-smack-it-china-7a

Speler heeft 2 seconden om de mol te grazen te nemen, dat lijkt misschien een hoop maar het gaat razendsnel, de urgentie van het geheel versterkt door de geluidseffecten die toch denkelijk menig kind in totale paniek kunnen brengen. Mij niet, ik ben zo koel als ijs.

mini-smack-it-china-8

Deze plaat slechts als voorbeeld voor beschrijving. Mocht speler tot drie keer falen op tijd de mol in de grond te drukken dan is het spel afgeloop en gaan alle lampjes uit. Een druk op de knop onder en het feest begint weer opnieuw. Ik speelde net een uurtje, een buitgewoon verslavend spelletje.

mini-smack-it-china-9

De Mini Smack It sleutelhangt aan mijn Protonic trainingsbroek die ik altijd draag bij het sporten. Rechts naast mijn varkenzaklampsleutelhanger, links op de ondergrond mijn bank, rode overtrek gekozen door mijn vriendin, kek, niet?

2 Reacties op “Mooie Mini Smack It uit China”

  1. exBeijing:

    hier moet je dus een app van maken!

  2. Petra:

    Ik ben op zoek naar sleutelhangers van een mol. Is er nog aan te komen?