Mooie oude Huanghe Kraanwagen in Weihai, China

Gepubliceerd op zondag 12 september 2010 door Tycho

huang-he-truck-old-china-weihai-1

In Weihai vond ik op een jachtbouwwerf deze prachtige oude gele kraanwagen. Het is een kind van het merk Huanghe, 黄河, Gele Rivier. Huanghe was het eerste merk van de vrachtwagengigant China National Heavy Duty Truck Group (CNHTC) aka Sinotruck, maar teeg bestaat het merk niet meer.

De kraanwagen op de werf werd nog steeds gebruikt voor het vertillen van zware bootdelen en motoren, de staat van het machien was echter niet al te best met veel roest en loshangende delen. De Huanghe stond niet op kenteken, volgens een arbeider kwam de kraan nooit buiten het hek van de werf, en da’s, toch zonde.

huang-he-truck-old-china-weihai-2

huang-he-truck-old-china-weihai-3

Het kraanapparaat zelf droeg de tiepaanduiding QY8.

huang-he-truck-old-china-weihai-4

huang-he-truck-old-china-weihai-5

huang-he-truck-old-china-weihai-5a

Secundair bedieningspaneel voor de kraan, ook met bediening voor de staanders, een hunner meteen rechts van het paneel.

huang-he-truck-old-china-weihai-6

Dash in redelijke toestand, vooral veel stof, niet te veel roest. Een flinke poetsbeurt zou al veel schelen! Een der metertjes had het glas gebroken, nix meer te meten zeker, teller voor de kilometerstand kon ik nergens vinden.

huang-he-truck-old-china-weihai-7

Sleutels zaten in het contact en de werfarbeiders negeerden mij verder volledig, had zo weg kunnen rijden met mijn Huanghe, werf af weg op en dan helemaal naar Peking. Zou toch aardig wezen met zo’n ding aan te komen op’t muisgrijze kantoor van mijn dagbaan, toettoet, en dan de deur uittakelen. Maar niets van dat al dromerig, ik plaatte mijn platen en ging heen.

huang-he-truck-old-china-weihai-8

Comments are closed.