Naaktman China maakt Amok

Gepubliceerd op dinsdag 8 maart 2011 door Tycho

naaktman-china-dg-1

Een man uit Dongguan in de provincie Guangdong wilde wat meer aandacht, trok zijn kleren uit en zette zich midden op een doorgaande weg. Dit soort aardige acties komen de laatste tijd steeds vaker voor in het Chinese,  volgens sociologen en psychologen komt het door de enorme druk om veel geld te verdienen in een heel snel veranderende maatschappij waar vertrouwde bastions zoals de grote familie bijna geheel zijn weg gevallen.

naaktman-china-dg-2

Een bewoner van een flatgebouw next to the weg wist het hele gebeuren met zijn camera te platen. De naaktman zit op de misselste rijstrook, de gele strook is bedoeld voor snel busverkeer.

naaktman-china-dg-3

Agenten van de politie zetten de middelste rijstrook af. Chinezen zijn wat dat betreft anders dan Americanen, die zouden meteen de halve stad afzetten voor zo’n naaktman. In China weegt het belang van verkeersdoorstroming zwaar, de overheid heeft de laatste jaren een heel zwaar broertje dood aan nodeloze filevorming. De rechten en linkerstrook blijven dan ook gewoon open. Agenten lei enige kleingstukken neer bij de naaktman in hoop op een snelle oplossing van het probleem.

naaktman-china-dg-4

De naaktman had daar echter geen zin an, hij haalde zijn handen open aan het asphalt en riep dingen als: “stop!” en “niet doen!”.

naaktman-china-dg-5

De naaktman schraapte weer met zijn handen over het asphalt.

naaktman-china-dg-6

Toen had de politie genoeg van de gekheid, een agent greep de naaktman bij zijn kladden en trok hem omhoog. De man bleef echter schreeuwen en wild gebaren, een rustgevend gesprekje bleek niet mogelijk.

naaktman-china-dg-7

Hopsakee. De man werd aanghouden en afgevoerd. Later bleek het te gaan om een 45-jarige man met ernstige geldzorgen die bijna uit zijn thuis zou worden gezet. Psychische zorg is in China, om het zacht uit te drukken, minimaal. De politie weet ook niet wat te doen met verwarde zielen en laat dit soort gevallen meest zo snel mogelijk weer gaan. Binnenkort wellicht op herhaling.

Comments are closed.