Naaktvrouw China maakt Amok

Gepubliceerd op vrijdag 4 maart 2011 door Tycho

a-naaktvrouw-china-1

Een 72-jarige vrouw maakte amok in Dongguan in de provincie Guangdong. Bij een drukke straat trok zij al haar kleren uit en wandelde dwars door het verkeer. De vrouw riep luidekeels texten als: “geef mij mijn geld terug” en “geef ze het geld niet”. Nieuwsgierige automobilisten trapen op de rem waardoor een enorme verkeersopstopping met diverse kleine kop-staart botsingen ontstond.

a-naaktvrouw-china-4

Politie was verstandig en stuurde een team van twee vriendelijke jonge meiden, je beste vriendin, die de vrouw weer in haar kleren wisten te praten. Later bleek dat de vrouw grote geldzorgen had en vooral boos was op haar twee zoons die elders werkten en nooit een cent aan hun moeder gaven.

Dit is een veel voorkomend probleem in het hectische China van vandaag, ieder voor zich is de nieuwe religie. Vele eenzame ouders hebben bij de rechter hun kinderen aangeklaagd omdat zij nooit op bezoek kwamen/geen geld kwamen brengen. Een rechter in Beijing heeft kort geleden klagers in zo’n geval voor het eerst in het gelijk gesteld.

Comments are closed.