Naar Anhui met vakantie (?)

Gepubliceerd op zaterdag 18 juni 2011 door Tycho

anhui-toerisme-1

De provincie Anhui is een van China’s armste. Veel bewoners migreren gaan de grote steden elders in het land. De Anhuiren werken daar in de smerigste en zwaarste beroepen. De Anhuiren zijn weinig belezen en lijken vaak de volledige evolutie naar mens-zijn nog niet hebben doorlopen. De Chinese stadbewoners zoals in mijn Beijing zijn niet erg vrindelijk voor hun landgenoten uit Anhui, het woord ‘apen’ is nog aardig. Anhui slaat echter terug! Tot mijn groot verbaas vond ik in mijn buurt een groot reclamebord voor tourisme in de provincie. De slogan is ‘Tourism Memorable, Anhui’. Vangerig.

anhui-toerisme-2

Website is www.ahta.com.cn, linkt door naar een overheidswebsite met onder andere een reportage over een lokaal partijcongres. De gedelegeerden maken zich op voor de viering van 90 jaren CPC op 1 juli en dragen elk een wit overhemd en de vlag van de partij.

anhui-toerisme-3

Boven de site een plaat van een plein in Hefei, kapitaal van Anhui. Links de Arc de Triomphe en rechts de Taj Mahal. Erg aardig allemaal, ik krijg me daar toch steeds meer zin eens naar Anhui af te reizen! Deze zomer gadik al naar Qinghai, misschien dus volgend jaar. De website heeft ook een Anglais gedeelte dat weer wel louter over tourisme handelt: www.anhui.travel/en/.

Comments are closed.