Neukende Panda’s uit China

Gepubliceerd op dinsdag 15 maart 2011 door Tycho

neukende-panda-china-1

Neukende panda’s zijn wereldnieuws in China, zo zelden komt het voor dat de dieren het in gevangenschap doen, de platen bij dit verhaal staan vandaag in bijn alle Chinese kranten en op nieuwswebsites. Links pandavrouw Su Lin, rechts de pandaman Wu Kong. Zij paarden in het Wolong China Giant Panda Protection Research Center in de provincie Sichuan.

neukende-panda-china-2

Plaat geplaat voor de daad. Su Lin is vijf jaar oud en werd geboren in de San Diego Zoo in San Diego in de Verenigde Staten van America. Het dier werd speciaal terug gevlogen naar Sichuan toen zij op paarleeftijd was, en naar nu blijkt met succes!

neukende-panda-china-3

Nog een stapje terug; het voorspel. Als Wu Kong raak schoot ist nog lang wachten op de kleine, een panda heeft een draagtijd van vijf maanden. Panda’s paren zo lastig in gevangenschap om een twee ree: de dieren zijn aartslui en hebben een paartijd van maar drie dagen (!) per jaar. De panda leeft de overige 363 dagen alleen, het grootste gedeelte van de tijd gaat op aan het zoeken naar en eten van bamboe, daar is een panda tussen de 12 en 14 uur per etmaal zoet mee.

Een reactie op “Neukende Panda’s uit China”

  1. Jos:

    Een paartijd of een vruchtbare tijd? Wel een klein verschil; een paartijd van 3 dagen…. dan wil ik ook wel terugkomen als panda in mijn volgende leven!