Nieuw Wapen tegen Schoolstekers China

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2010 door Tycho

steekpartij-school-china-politie-1

De laatste maanden is het kommer en kwel op kleuterscholen en middelbare scholen in de meer landelijke gebieden in China. Gestoorde heren rennen met mes in hand het schoolterrein op en steken zo rap mogelijk zo veel mogelijk leerlingen en leraren neer. In de provincie Jiangsu zette de overheid vorige week meer politie in op de schoolpleinen, in de provincie Shandong heeft de politie een nieuw wapen ontworpen voor particluliere schoolbewakers. Het wapen bestaat uit een metalen staaf met een metalen vork.

steekpartij-school-china-politie-2

De man in overhemd speelt schoolsteker, de bewakers grijpen hem met zijn twee, de schoolsteker kan niet steken omdat de bewakers te ver zijn. Deze ‘bewakers’ zijn feitelijk een soort concierges, meest oude mannetjes of verder-arbeidsongeschikten. Ze zijn normáliter onbewapend en ongetraind en zoeken daarom als eerste een goed heenkomen bij een aanval door een echte schoolsteker. De nieuwe vork moet hen weerbaarder en vooral zelfverzekerder maken.

steekpartij-school-china-politie-3

Iets meer training lijkt noodzakelijk, de schoolsteker kan in deze situatie immers simpel naar achteren stappen en wegrennen om uit steken te gaan. De bewakers moeten beter coördineren, de rechter bijvoorbeeld verder naar rechts. Het is goed dit van te voren eens door te spreken.

steekpartij-school-china-politie-4

Waarom ook, geen beuk op hals.

Comments are closed.