Nieuwe Terracotta Warriors Ontaard in China

Gepubliceerd op maandag 21 juni 2010 door Tycho

terracotta-warriors-china-0

Archeologen in het Museum of Qin Terracotta Warriors and Horses in Xi’an in de provincie Shaanxi hebben 120 nieuwe Terracotta Warriors opgegraven uit de ‘No. 1 Pit’, de grootste van drie opgraafgebieden. Ieder jaar komen er nieuwe strijders boven maar nooit eerder zoveel in ene keer. Het museum, beter simpelweg bekend als de ‘Terracotta Army’ stamt uit 1979. In 1974 vonden boeren op zoek naar een bron de eerste terracotta figuren.

terracotta-warriors-china-1

Keizer Qin Shihuang begon na zijn troonsbestijging in 246vc op zijn dertiende levensjaar aan de bouw van zijn eigen reusachtige mausoleum, het terracotta leger moest de keizer na zijn dood beschermen.

terracotta-warriors-china-2

Qin Shihuang stichtte later de Qin-Dynastie (211-206vc), de eerste dynastie die China wist te verenigen. Hoe groot ook, het leger is slechts een klein onderdeel van het totale mausoleum. Veel is nog niet opgegraven, inclusief het graf van de keizer zelf.

terracotta-warriors-china-3

De drie ‘pits’ van het terrecotta leger tellen naar schatting 8000 figuren, het merendeel nog onder de grond. Archeologen vermoeden nog veel meer figuren in de rest van het uitgestrekte grafgebied.

terracotta-warriors-china-5

Meer over het museum, zie hier.

Comments are closed.