Nieuwe WOMA-Lego uit China

Gepubliceerd op zaterdag 19 februari 2011 door Tycho

Picture 257

Tijdens een bezoek aan ergens vond ik weer ene een nieuw merk Chinese Lego. Let wel, als merk geen Lego-sets kopieert is het geen illegale kopie, de steentjes zelf zijn niet rechterlijk beschermd. Legoërs onder mijn lezers, als U stront aan de knikker ziet laat het dan weten in de commentaren! Op de eerste plaat een tank, ook in de doos een kleine jeep, vanaf zes jaren, te geef voor 270 yuannen.

Picture 243

Een fantastische set naar het Americaanse ‘tank killer’ anti-tank gevechtsvliegtuig A10 Thunderbolt. Vanaf zes jaar, voor 200 yuannen. De hoeveelheid stenen weet ik niet, Woma zet dat niet op de doos, een unieke manier van werken, zelfs de meest smerige Chinese Legop-kopieerders noemen meest een nummer. Excuus ook voor de beroerde plaatkwaliteit, geschoten met een iPhone iepeevee met mijn supersonische Panasonic DMC-LX3 die ik toen juist niet bij had.

Picture 259

Een Korvet met het geile boegnummer 69. Zwaar bewapend voor zijn lengte en waterverplaatsing, in d’echte wereld zou zo’n tobbe naast het eerste volledig salvo zinken. Maar in de Lego-wereld, ach me, wie geeft een neuk? De set deed ook 200 yuannen. 200 te besteden heeft en geen yuannetje meer, welke, de A10 of het Korvet?

Picture 245

Een hele beste brandweerset, het echte water is lijkelijk een ai van de doosontwerper. Het vuur komt ook niet bij. Toch; een hele kazerne, een langspuitwagen, een heli, een rupsvoertuig en zeker zeven manschappen is een berg speelgoed voor 280 yuannen!

Picture 242

Een viermotorig verkeersvliegtuig met, haha, vierkante ramen. Weet Woma dan niet dat de ramen juist rond zijn omdat zij zo beter bestand zijn tegen de luchtdruk op grote hoogten? Dommies. De set komt met een onduidelijk wagentje, een ladderwagentje, en ten minste vijf manschappen. Een prikje voor 190 yuannen. Wij blijven nog even in de wolken:

Picture 248

En dit is meteen de laatste plaat van dit verhaal. Een enorme set met een tweemotorig verkeersvliegtuig met weer vierkante ramen, een bagagewagen met een aanhangwagen, een onduidelijke gele wagen, een ladderwagen, een compleet vliegveld en zeker zeven manschappen. Veel komt met een prijs en deze doos deed geen kleine; 300 yuannen alstublieft!

Picture 252

Ha Beste Lezer daar had me ik U tuk met die ‘laatste plaat’, niet waar? Het beste bewaar ik voor het laatst, verkoper had namenlijk een vol afgebouwd model van de tankdoos met jeep van plaat 1 in de vitrine gezet, kan U mooi de stenen tellen!

2 Reacties op “Nieuwe WOMA-Lego uit China”

  1. Scarbir:

    Tja, en hier heb ik dan dus een zwak voor. Wel duur hier, de tank kost in Nederland onder het ‘Sluban’ merknaampje een pak minder!

  2. Tweets die vermelden Nieuwe WOMA-Lego uit China | ChinaBlog.nl -- Topsy.com:

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bart Breij, Arjen Tienkamp. Arjen Tienkamp heeft gezegd: RT @Scarbir: En hier heb ik dan dus een zwak voor. #Sluban http://www.chinablog.nl/nieuwe-woma-lego-uit-china […]