Nieuws uit Mijn Straat: nieuw Beton over het Schoolstraatje

Gepubliceerd op zaterdag 3 juli 2010 door Tycho

straatnieuws-beijing-straat-1

Vandaag had ik geluk, voor het nieuws uit mijn straat hoefde ik de straat niet op, ik kon het zo uit mijn raam platen. Vijf arbeiders werkten aan het vernieuwen van betonplaten over een schoolstraatje, het straatje loopt naar een lagere school die links achter de bomen staat.

straatnieuws-beijing-straat-2

Drie arbeiders, waarvan twee met ontbloot bovenlijf, sloegen met houwelen oude betonplaten kapot. Twee arbeiders waren druk met een betonmachientje, het oranje ding. Ze staken een krant in brand en hielden die voor het apparaat, toen startte het. Zie de gele helm mid-onder, is verplicht bij alle bouwwerkzaamheden in China zelfs als er niets naar benee kan vallen.

straatnieuws-beijing-straat-3

Het machientje liet zich luid horen en walmde flink, het verspreidde een dunne laag beton over de betonplaten die nog goed genoeg waren en niet helemaal vernieuwd moesten. Twee van de drie houweelarbeiders nemen een breek, begrijpelijk, het was 38 graden.

straatnieuws-beijing-straat-4

Mijn Turkenschotel voor BBC en porno. Schotel mag officieel niet maar het gezag doet er niets aan, zo is het gelukkig met wel meer dingen in China. Ik hou de werkzaamheden de komende dagen in de gaten, opdatum volgt indien noodzakelijk.

Comments are closed.