Obama’s Halfbroer presenteert een Boek in China

Gepubliceerd op donderdag 5 november 2009 door Tycho

broer_obama_china_1

Barack Obama’s halfbroer Mark Okoth Obama Ndesandjo heeft een boek over zijn leventje geschreven en presenteerde het in de zuid-Chinese stad Guangzhou. Het heet volledig: “Nairobi to Shenzhen: A Novel of Love in the East.” Het boek gaat over zijn avonturen van zijn jeugd in Nairobi tot zijn zaakjes in Shenzhen waar hij in 2001 belandde. Maar vooral over papa Obama.

broer_obama_china_2

Mark en Barack hebben dezelfde vader, Barack Obama Sr. In het boek rekent Mark af met de mythe dat paps een brilliant man zou zijn, volgens zoonlief was het een gewelddadige man die zijn moeder mepte en zijn kind ook. Daarover zei Mark op de persconferentie:

“My father beat me. He beat my mother. And you just don’t do that, I shut those thoughts in the back of my mind for many years.”

Ach ach. Barack Obama, de president, werd geboren uit een eerder huwelijk van papa. Hoe erg nu, de grote vraag gezien zijn zwalken, is hij misbruikt?

Het boek van Mark is ‘semi-autobiografisch’, de hoofdpersoon heet David. Die truuk past men vaker toe om alles mocht dat nodig zijn later te kunnen ontkennen, dan plots was het immers maar een verhaaltje. Gezien de niet onbelangrijke positie van Grote Broer is dat vermoedelijk een verstandig besluit. Op de achtergrond van de plaat trouwens de Chinese naam voor Obama: 奥巴马, Aobama.

broer_obama_china_3

Mark is getrouwd met zo’n lekker Chinees meisje en heeft een consultancybureau’tje, daarnaast rent hij met een aantal partners een barbecuerestaurantketen en geeft hij pianoles aan gehandicapte kindertjes. Mark hoopt zijn broer te ontmoeten tijdens diens bezoek aan China van 15 tot 18 november. Denkelijk wil de president het werkje eerst wel even lezen.

Comments are closed.