Olympische Vlam Afgebroken in Beijing

Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2010 door Tycho

Olympische vlam in Beijing Afgebroken

Na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in 2008 ging de vlam uit, een week later ging ook de toorts neer, tot zondag lag hij plat op het dak van het Bird’s Nest stadion in Beijing. Arbeiders, noeste werkers!, zijn nu bezig met de ontmanteling van de toorts.

Olympische vlam in Beijing Afgebroken

Eind dit jaar moet de klus geklaard zijn, daarna krijgt de toorts een permanente plaats aan het ‘Olympic Square’ ten noord-oosten van het stadion. De vlam echter komt niet meer terug, volgens de regels van het Olympisch Commitee mag een olympische vlam slechts branden als in een stad de spelen spelen.

Olympische vlam in Beijing Afgebroken

Een fraaie blik op het binnenste van de toorts, zes pijpen voerden gas aan naar zes pitten in de top van het gevaarte. Vlak voor de spelen liet de lokale organisatie trots weten dat de Chinese olympische vlam de allergrootste ooit was.

olympische-vlam-beijing-6

De vlam tijdens de spelen gezien van binnen het stadion…

Olympische vlam Beijing boven Bird's Nest

… tijdens de opening van boven…

Olympische vlam Beijing boven Bird's Nest

… en van buiten onder een grauwe Beijing-lucht.

Olympische vlam Beijing boven Bird's Nest

Een grappige jongeman.

olympische-vlam-beijing-8

De vlam plat op het dak. Op de voorgrond een transformer gemaakt van afgedankte auto onderdelen en oud staal, project voor het promoten van recycling, stond een tijdje op een parkeerplaats nabij het stadion, is nu weg.

Comments are closed.