Ontploffing in Chemische Fabriek China, 5 Doden

Gepubliceerd op vrijdag 8 januari 2010 door Tycho

chemical_factory_china_1

Bij een ontploffing in een chemische fabriek in Lanzhou in de provincie Gansu zijn vijf mensen doodgegaan en 14 gewond geraakt. De fabriek is eigendom van de Lanzhou Chemical Company of the China National Petroleum Corporation (CNPC).

chemical_factory_china_2

Terwijl de vlammen razen rookt de schoorsteen gewoon door. Door het late uur waren er minder mensen in het gebouw, ’s nachts draait de fabriek slechts op halve kracht, alle doden waren werknemers van het bedrijf.

chemical_factory_china_3

Meer dan 100 brandweerwagens en 1000 brandweermannen uit de wijde omgeving werden ingezet bij het blussen van de brand. Chemische branden altijd lastig, de hitte is enorm en brandweerlieden weten vaak niet met welke stoffen zij te maken hebben. Rechts een voertuig van de People’s Armed Police, te herkennen aan de witte nummerplaat.

De PAP is een paramilitaire eenheid verantwoordelijk voor de bewaking van de rust binnen China’s grenzen. De aanwezigheid van deze lieden zou kunnen duiden de produktie van militaire goederen in de fabriek.

chemical_factory_china_4

Een gewonde met haar dochter in een lokaal ziekenhuis, de gewonde heeft een lekker warme jas over haar pijnlijke lichaam geslagen.

Comments are closed.